Šima Jovanovac krajem listopada priprema spektakl u Lisinskom

Najavljeno Šimunovo u Lisinskom

Šima Jovanovac za 28. listopada priprema još jedan koncert Šimunovo u Lisinskom. Kako je najavio sam pjevač, publiku očekuje prekrasno druženje s vrhunskim izvođačima. Predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, cijeli je život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.

-Sljedeće godine slavim i 55. godinu uspješne glazbene karijere tokom koje nastojim podijeliti toplu riječ i misli s publikom kroz pjesme koje sam sam pisao- najavio je koncert Šima Jovanovac, uz kojeg će na koncertu zapjevati i Pero Glavinić, Ivica Pepelko, Marina Tomašević te Stjepan Jeršek Štef.

-Sretan sam što će zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti Šima i njegovi gosti ponovno predstaviti hrvatsku tamburicu i izvornu hrvatsku glazbu- kazao je na press konferenciji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i pokrovitelj koncerta.

Pjesme Šime Jovanovca, toliko su ušle u srce i dušu njegovih štovatelja da su postale evergreeni hrvatske glazbe, dok su njegovi albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”.