Školu u Križu pohađat će 57 prvašića

Osnovna škola Milke Trnine ove će školske godine biti drugi dom za ukupno 461 učenika, među kojima je i 57 prvašića, koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe

Osnovna škola Milke Trnine ove će školske godine biti drugi dom za ukupno 461 učenika, među kojima je i 57 prvašića, koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe. Svima njima dobrodošlicu je zaželio uz ravnatelja škole Zlatka Hasana zaželio i općinski načelnik Marko Magdić.

Općina Križ, istaknuo je načelnik i ove godine izdvaja znatna sredstva za što bolji standard školstva na svome području. Tako osim što sufinancira nabavu besplatnih udžbenika u suradnji s Vladom i Zagrebačkom županijom, Općina financira i provedbu programa produljenog boravka za učenike prvih i drugih razreda, tople obroke za učenike u socijalnoj potrebi, a ove godine je izdvojeno i dodatnih 20 tisuća kuna za opremanje učionice za program produljenog boravka. Spomenimo da je Općina i ove godine pripremila poklone za sve prvašiće i to edukativnu slikovnicu odobrenu od strane Ministarstva kulture.

Načelnik je također posjetio i mališane Dječjeg vrtića Križ i to objekta u Križu i Novoselcu, gdje je ove pedagoške godine u redovni program upisano 160 djece.