Skupština Zagrebačke županije odgođena sat i pol prije početka!?

-Sjednica se odgađa zbog produženja roka savjetovanja s javnošću, a o novom terminu održavanja sjednice bit ćete pravovremeno obaviješteni- stoji u obrazloženju odgađanja današnje Skupštine Zagrebačke županije koja se trebala održati od 11 sati. 

Pravi razlog već pripremljene Skupštine ipak je bojaznost Mihaela Zmajlovića od gubitka fotelje predsjednika Skupštine nakon šest mjeseci zbog čega je sat i pol prije početka Skupštine povukao očajnički potez, jer osim što se na današnjoj Skupštini trebalo raspravljati o Prijedlogu proračuna za 2018. godinu, na njoj je trebalo doći i do preslagivanja većine. Naime, HDZ-u su se pridružili vijećnici HSLS-a, HSU-u, MB 365, HNS-a i nezavisni vijećnici koji su za novog predsjednika trebali predložiti Damira Mikuljana koji je tu dužnost obnašao od 2009. do 2013. godine.

-Dosta je bilo više čuvanja fotelja, vrijeme je da se krene s radom! Ne možemo više stajati prekriženih ruku i čekati vladajuće, dok kapitalni projekti za građane Zagrebačke županije stoje na mjestu. Prikupili smo 26 potpisa i već sutra podnosimo Ministarstvu uprave zahtjev za nadzor zbog odgađanja sjednice. Također, sutra ćemo uputiti i zahtjev Županu Zagrebačke županije za sazivanjem izvanredne sjednice, što je on dužan u roku od 15 dana i napraviti- rekao je na press konferenciji Damir Mikuljan.

A na razboritost i odgovornost prema javnim financijama i svim stanovnicima, župana Stjepana Kožića pozvao je predsjednik županijskog HDZ-a, Dražen Barišić.