Smiljka Mihelja laureat ovogodišnjih Kriških oblizeka

Nepca ocjenjivačkoga suda kušala su 146 slastica, među njima dvadesetak torti

Doboš torta Smiljke Mihelja iz Okešinca laureat je ovogodišnjih 22. Kriških oblizeka, najstarijega hrvatskog festivala slastica održana protekloga vikenda u Križu. Nepca ocjenjivačkoga suda kušala su 146 slastica, među njima dvadesetak torti.

U partnerstvu s LAG-om Moslavina i Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, festival je organiziralo Društvo Naša djeca “Vladimir Nazor” iz Križa.

-Ovo je humanitarna manifestacija s koje je sav novac od prodaje slastica namijenjen radu s djecom u njihovo slobodno vrijeme. Ponosni smo što naša općina, već desetak godina, nosi status prijatelja djece. Vjerujem da će ovaj festival ne samo opstati, nego i rasti na dobrobit djece – rekla je Ivana Posavec Krivec, predsjednica Društva Naša djeca. I ove godine odabrano je deset najukusnijih slastica, među kojima su se, uz doboš tortu, našle ledene kiflice od masti, torta od mrkve i krem sira, pita slastičarka, bečki keksi, mrs. Pumpkin kocke…

Uz Marka Magdića, načelnika Križa, i Ivanu Alilović, direktoricu Turističke zajednice Zagrebačke županije, festival je rezanjem torte otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.