Specijaliteti Zagrebačke županije na HTV-u u režiji britanskog Masterchefa Dhruva Bakera

Juha od dvadeset vrsta gljiva, fazani, tjestenina od maslačka i jagode sa samoborskim bermetom delicije su kojima će danas na HTV1 u 21 sat, upravo iz Zagrebačke županije započeti emitiranje gastro putopisa „Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju“.

Dhruv Baker pobjednik je britanskog Masterchefa i autor kuharice „Spice“ koji je putovanjem kroz Hrvatsku, od namirnica karakterističnih za svako podneblje spremao maštovita jela, a rezultat tog gastro putovanja je 20 emisija koje su ostvarile veliku gledanost i do sada su emitirane u gotovo 100 zemalja.

U Zagrebačkoj županiji Dhruv će na brežuljcima oko Jastrebarskog pripremati fazana, u Samoboru juhu od dvadeset vrsta gljiva i desert s jagodama i bermetom, a na golfskom terenu u Zaprešiću prvi put će kuhati tjesteninu od maslačka koju proizvode časne sestre.