Srednja strukovna škola Velika Gorica uvodi zanimanje tehničar za vozila

U holu Srednje škole u Velikoj Gorici obilježen je Dan otvorenih vrata Srednje strukovne škole koji je posjetilo gotovo 200 učenika završnih razreda velikogoričkih osnovnih škola. Osnovni cilj Dana otvorenih vrata bio je da se potencijalnim budućim učenicima Srednje strukovne škole približi njen osnovni program: 5 obrazovnih sektora i 15 zanimanja, kojima se od nadolazeće školske godine pridodaje i novo zanimanje- tehničar za vozila i vozna sredstva koji traje četiri godine.

-To nam omogućuje da naši učenici trogodišnjih zanimanja nastave dalje u četverogodišnjem programu, da li kroz redovno obrazovanje ili kroz obrazovanje odraslih. Isto tako učenici koji su ranijih godina završili školu i žele nastaviti dalje u tom području omogućuje im se kroz obrazovanje odraslih položiti razliku ispita i završiti taj četverogodišnji program, a polaganjem državne mature dalje mogu nastaviti i sa studiranjem- ispričao je Mladen Zrno iz Srednje strukovne škole koji je bio zadovoljan odazivom učenika.

-Poseban naglasak je na deficitarnim zanimanjima. Ovdje se moglo vidjeti što naši polaznici rade u redovnoj nastavi, ali i kroz sve druge aktivnosti koje se nude. Željeli smo pokazati i način organizacije nastave kroz praksu- kazao je Zrno.