Posjeti spar.hr

Strankinja u više navrata krala novčanike i koristila bankovne kartice

Ukupna materijalna šteta koju je počinila ova 46-godišnjakinja iznosi 17.500 kuna

Završena je kriminalistička istraga provedena nad 46-godišnjakinjom iz Bugarske koju se sumnjiči da je na području Dubrave i Novog Zagreba počinila 4 kaznena djela krađe i čak 12 kaznenih djela računalne prijevare, od kojih je njih 9 bilo samo u pokušaju.

Sumnja se da je spomenuta zajedno s još jednom trenutno nepoznatom ženskom osobom u trgovini u Dubravi prišla neopreznoj 43-godišnjakinji te joj iz torbe otuđila novčanik. Nakon izlaska iz trgovine, dvije su kradljivice uzele novac, a lisnicu s dokumentima i bankovnim karticama bacile u koš za smeće.

Ista je operirala u trgovinama na području Dubrave i Buzina te u nekoliko navrata na identičan način iskorištavala nepažnju kupaca i otuđila im novčanike te odmah potom na bankomatima, lažnim prikazivanjem stvarnog vlasnika i utipkavanjem PIN-a, s ukradenih kartica podizala novac. Nasreću, u većini tih pokušaja, nije imala uspjeha.

Naposljetku, Bugarka se sumnjiči da je u tramvaju prišla dvojici muškaraca, od 83 i 85 godina te im otuđila lisnice i s računa oštećenih podigla novac.

Ukupna materijalna šteta koju je počinila ova 46-godišnjakinja iznosi 17.500 kuna.