Svjetski kup u samostrelu dolazi u Dubravu

Strijelci Streljačkog društva Dubrava 1094 ime svoje općine pronijeli su cijelim svijetom, a 2019. godine cijeli svijet trebao bi kako sada stoje stvari doći u Dubravu. Početkom prosinca u ruskom Orelu održano je prvo finale Svjetskog Kupa u samostrelu, na kojem su premijerno dodijeljeni i veliki kristalni globusi koje su ponijeli brat i sestra Domagoj i Valentina Pereglin. Sljedeće godine domaćin finala Svjetskog kupa bit će Hrvatska, a kao potencijalna lokacija okupljanja 32 najbolja strijelca nameće se Dubrava.

-S tom idejom k nama je došao Branko Pereglin i mi kao Općina dali smo punu podršku ovoj organizaciji. Dobijemo li domaćinstvo pomoć nam je obećana i od strane Ivanić-Grada i njihova gradonačelnika Javora Bojana Leša, jer u Ivaniću bi bili smješteni svi sudionici ovog svjetskog događaja- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Bude li Dubrava domaćin ove svjetske priredbe pred klubom, ali i pred cijelom Općinom velika je organizacija, jer sportsku dvoranu Osnovne škole Dubrava trebat će prilagoditi samom natjecanju, odakle će slika ići u više europskih zemalja.