Svjetski skijaški kup na Sljemenu na ponos Zagreba i Hrvatske

Nakon Svjetskoga skijaškog kupa Snow Queen Trophy što se proteklog vikenda održao na Sljemenu, a koji je ocijenjen kao sjajan i s kojeg je u domove stotine milijuna gledatelja diljem svijeta otišla slika Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je konferenciju za novinare. Na njoj je zahvalio svima koji su svojim radom na pripremi, organizaciji i logistici Utrku učinili posebnom, prepoznatljivom i vrhunskom skijaškom priredbom.

Predstavnicima medija na sljemenskom Vidikovcu osim gradonačelnika Bandića obratili su se još predsjednik Hrvatskoga skijaškog saveza Miho Glavić, direktor Organizacijskog odbora Snow Queen Trophy Vedran Pavlek, vođa natjecanja Reno Fleiss, rukovoditelj Skijaških staza i terena Sljeme Igor Žiljak te Krešimir Gulić, načelnik općine Bistra.

-Ova utrka ne promovira samo sport, ona je bitna za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba koji je ove godine imao 200 tisuća turista više nego lani. Naša je sinergija rezultirala uspjehom i utrkom koja je prošla bez i najmanjeg incidenta- rekao je gradonačelnik te je posebno zahvalio svojim sugrađanima na podršci.