Taksist prijetio 52-godišnjoj ženi koja je uspjela pobjeći iz auta

52-godišnjakinja sinoć je u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na području Trnja, podnijela prijedlog za kazneni progon zbog osnova sumnje da je vozač taksija na njezinu štetu počinio kazneno djelo, prijetnje.

Naime, dva i pol sata prije, zbog potrebe da se odveze s radnog mjesta na kućnu adresu, putem aplikacije je zatražila uslugu taxi vožnje. Vozač je na dogovorenu adresu došao osobnim vozilom čakovečkih registracijskih oznaka te tijekom vožnje , kroz razgovor, došao do informacije o njezinom zanimanju, a na što je imao kritike.

Kritike su u jednom trenutku prerasle u njegovo, ne samo nezadovoljstvo prema struci kojoj i ona pripada, već u ozbiljne prijetnje. Zbog načina na koji joj je te prijetnje uputio, 52-godišnjakinja ga je i upozorila na njegovo ponašanje, a što ga nije zaustavilo pri daljnjem upućivanju prijetnji. Iskoristivši gužvu u prometu, u trenutku kada je vozač taksija bio prisiljen stati, ona je uspjela izaći iz vozila i otići na kućnu adresu. Kada je od taksi pružatelja usluga dobila informaciju da su tog vozača isključili iz platforme, odnosno da više za njih neće pružati usluge vožnje, te se ujedno ispričali za pričinjenu neugodnost, uslijedio je veći broj poziva na njezin broj mobitela upućenih s broja koji koristi vozač taksija, a na koje se nije javljala iz straha za svoj život- priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon svega što se dogodilo, oštećena se obratila policiji koja je osumnjičenog identificirala, utvrdila da se radi o 38-godišnjaku, pronašla ga nakon što je utvrđeno da se nalazi na području Policijske uprave varaždinske, gdje ga je i uhitila.

Kriminalističko istraživanje, za ovo kazneno djelo, je u tijeku.