Tomislav Okroša: Nova Kapela ovo je zavrijedila

Ovih dana završili su radovi na Društvenom domu u Novoj Kapeli, koji je u potpunosti energetski obnovljen. Nastavak je to prošlogodišnjih ulaganja u spomenuto zdanje, na kojem je tijekom 2017. godine izmijenjeno krovište, dočim je dom sada dobio novi vanjski izgled. Završene radove danas je obišao i načelnik Tomislav Okroša, koji nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom.

-To je naš najveći društveni dom na kojem su izvedeni radovi izmjene stolarije, novog fasadnog sustava, a postavljena je i nova limarija. Ukupno je u obnovu ovog zdanja uloženo preko 830 tisuća kuna, čime smo dobili jednu lijepu cjelinu- kazao je načelnik Tomislav Okroša.

Radovi prve faze kojom je promijenjeno krovište iznosili su 207 tisuća, kuna dok je vrijednost netom završenih radova bila 625 tisuća kuna, pri čemu je Zagrebačka županija osigurala 200 tisuća kuna, a 250 Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Završetkom radova udruge koje koriste prostore u domu dobile su ljepše i bolje uvjete za svoj rad.

-Vidite i sami kako ovdje imamo i tri poslovna prostora koja su u najmu. Također, tu je i velika sala za sastanke i druge aktivnosti koju koristi DVD Nova Kapela, a ovdje svoj prostor ima i naša kulturna udruga Sveti Martin. Isto tako, ovdje postoji i potencijal za uređenje stambenih prostora- istaknuo je načelnik Okroša.

Ulaganjima u Novu Kapelu ovdje nije kraj, jer nedavno su završili radovi na asfaltiranju kombiniranog igrališta kod Područne škole Nova Kapela, koje je osvijetljeno i novim reflektorima. Igralištu su se najviše obradovali najmlađi koji su i današnji lijep dan iskoristili za bezbrižnu igru.