Posjeti spar.hr

Tomo Kovačić: Znatno smo poboljšali kvalitetu života

Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović održana je ovogodišnja proslava Dana Općine Pisarovine, koji se slavi uz blagdan svetog Martina

Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović održana je ovogodišnja proslava Dana Općine Pisarovine, koji se slavi uz blagdan svetog Martina. Tom su prigodom otkrivene i biste velikana; Ante Starčevića, Stjepana Radića te Franje Tuđmana te Trga hrvatskih velikana, čime je općinsko središte dobilo novi izgled.

-Hvala svima vama koji ste pridonijeli na bilo koji način boljitku općine i njezinih mještana. Želim da naša suradnja traje i dalje te da se dogodine vidimo još sretniji veseliji- poručio je predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković.

O učinjenom u prethodnom razdoblju govorio je načelnik Tomo Kovačić, koji je istaknuo kako se kvaliteta života diže iz godine u godinu.

-U proteklih 26 godina postojanja Općina je doživjela preporod. Posebnu pozornost i proračunska sredstva usmjerili smo na izgradnju komunalne i društvene infrastrukture, čime smo znatno poboljšali kvalitetu života i stvorili uvjete ne samo za ostanak stanovništva, nego i za mogućnost dolaska na naše područje- s ponosom je kazao načelnik Tomo Kovačić.

Takva je politika dovela i do pozitivne gospodarske klime, pa tako danas gospodarska zona u Pisarovini zapošljava 400 radnika.

-Hvala svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju pisarovinskog kraja. I dalje očekujem tako dobru suradnju u sufinanciranju projekata- poručio je načelnik Kovačić.

U ime pokroviteljice proslave, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na postignutim rezultatima vodstvu općine čestitao je njezin savjetnik Vladimir Lončarević, dok je o dobroj suradnji Općine i županije govorio pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković, a u ime svih prisutnih gradonačelnika i načelnika obratio se gradonačelnik susjedne Velike Gorice Dražen Barišić.

-Ponosan sam što zajedno s vama mogu svjedočiti velikom uspjehu koji je Pisarovina polučila u ova dva desetljeća. Ovdje u ruralnim područjima, imamo urbana obilježja, zadovoljno stanovništvo, djecu i mlade obitelji, zadovoljstvo te visoki standard života. Ovo je jedna od općina koja je uspjela opstati i sačuvati svoju samostalnost, što želim i drugim općinama- rekao je Barišić.

Na svečanosti su, između ostaloga uručena i Javna priznanja, a u sklopu proslave Dana općine, Dan otvorenih vrata organizirala je novootvorena Craft pivovara “Varionica”, koja je smještena u Poduzetničkoj zoni.

Fotogaleriju iz Pisarovine pogledajte OVDJE.