Toni Ganjto novi direktor Turističke zajednice grada Zaprešića

Grad bana Jelačića ima novog direktora Turističke zajednice, koji je na tom mjestu zamijenio Branku Barilović

Grad bana Josipa Jelačića, u kojem se nalazi banov kompleks Novih dvora, ima novog direktora turističke zajednice kojeg je izabralo Turističko vijeće TZ grada Zaprešića. Radi se o mladom stručnjaku iz turizma Toniju Ganjti koji je predstavio svoj program “Zaprešićka priča”.

Između četiri pristigle prijave koje su udovoljavale propisanim uvjetima sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, nakon provedenog razgovora i prezentacije programa, Turističko vijeće izabralo je Ganjtu za novog direktora Turističke zajednice grada Zaprešića. Prigodom preuzimanja dužnosti istaknuo je da Zaprešić može i mora postati ozbiljna turistička destinacija koja ima viziju i ciljeve koje želi ostvariti, a turistička zajednica mora biti destinacijska menadžment organizacija koja će usmjeravati taj razvoj u suradnji s lokalnom zajednicom, poduzetnicima, gradskom upravom i strukom u turizmu.

-Posao upravljanja turističkom destinacijom nije samo važan već nužan posao kako bi Zaprešić postao konkurentna turistička destinacija s održivim rastom turizma i kako bi brendirao svoju turističku ponudu. Zato će moj rad biti usmjeren u dva ključna smjera – prvi koji se odnosi na obogaćivanje ponude za Zaprešićane, a drugi će biti usmjeren na razvoj Zaprešića kao turističke destinacije. Velika je odgovornost i obveza voditi turističku zajednicu grada bana Jelačića i stoga vjerujem da ću uspjeti okupiti sve dionike turizma u zaprešićkom kraju kako bi zajedno izgradili novu platformu uspješne “Zaprešićke priče” koju ćemo ispričati svijetu- kazao je novi direktor Turističke zajednice.

Ganjto će zamijeniti dugogodišnju direktoricu Branku Barilović koja je otišla u mirovinu. Novi direktor će do kraja 2019. provoditi već usvojen i donesen program rada Turističke zajednice Zaprešića za ovu godinu s tim da će paralelno započeti aktivnosti vezane uz pripremu funkcioniranja turističke zajednice kao destinacijske menadžment organizacije (DMO) sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine.