Traži se najbolji mladi poljoprivrednik

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika kojega četvrtu godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke Marijana Petir. Na natječaj, koji je otvoren od 1. do 28. veljače, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima i operativnim konceptima, koji su tijekom 2018. godine ili završeni ili u provedbi.

Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Erste banka koja će pobjednika nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika zastupnica Marijana Petir osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Prijavnice za natječaj mogu preuzeti OVDJE te je prijavnicu potrebno popunjenu poslati na adresu elektroničke pošte: [email protected]