U Bistri se projekti planiraju s ciljem stvarnog podizanja kvalitete života

Općina Bistra proslavila je svoj dan i blagdan sv. Nikole, zaštitnika Bistre i Dan bistranske župe. U nazočnosti potpredsjednika Sabora Željka Reinera, izaslanika Vlade RH Mate Čička, predsjednika Skupštine Zagrebačke županije Damira Mikuljana i brojnih drugih gostiju iz političkog i društvenog života, predsjednica Općinskog vijeća Općine Bistra Marija Gregurović zahvalila je svima na dolasku te podsjetila na brojne aktivnosti koje odrađuju vijećnici.

-Zahvaljujem svim vijećnicima na konstruktivnim raspravama i redovnim dolascima na sjednice. Unatoč političkim razlikama velika većina naših odluka je jednoglasna što je dokaz da se projekti planiraju s ciljem stvarnog podizanja kvalitete života na Bistri- rekla je Marija Gregurić.

Kratkim filmom o Bistri i njenom razvoju u posljednjih dvadesetak godina najavljeno je izlaganje načelnika Općine Bistra Krešimira Gulića. Podsjetio je Gulić o brojnim aktivnostima u posljednjih godinu dana, ali i o projektima koji stoje pred vratima. Posebno je istaknuo realizaciju uređenja Ulice Pešćenka koja je u cijelosti financirana sredstvima EU fondova, te dogradnju i rekonstrukciju škole koja je financirana od Zagrebačke županije. Ono što je u planu i gotovi projekti čekaju povoljne izvore financiranja iz EU ili državnih fondova je energetska obnova i dogradnja vrtića, gradnja sportske dvorane te sustava odvodnje otpadnih voda.

-Mi već imamo izgrađen velik dio kanalizacije, a iz fondova EU očekujemo oko 100 milijuna kuna kako bi taj projekt priveli kraju. Sva naša domaćinstva imaju u cijelosti besplatan priključak na kanalizaciju- rekao je Gulić.

Iskrene čestitke i pohvale Bistranima uputili su gosti i zaključili kako nema potrebe sumnjati u najave načelnika Gulića, jer njegova realizacija je uvijek premašila ono što je bilo planirano. Da tome bude tako u znatnoj mjeri pomogli su i zaslužni Bistrani, udruge i tvrtke koje su za svoje zasluge primili priznanja i nagrade.