U Dubravici se stvaraju preduvjeti za gradnju kanalizacijske mreže

Vijećnici Općine Dubravica podignuli su ruke i odobrili načelniku Općine Dubravica Marinu Štritofu da potpiše ugovor o početku projektiranja sustava odvodnje na području aglomeracije Zaprešić – Kraj Gornji

Vijećnici Općine Dubravica podignuli su ruke i odobrili načelniku Općine Dubravica Marinu Štritofu da potpiše ugovor o početku projektiranja sustava odvodnje na području aglomeracije Zaprešić – Kraj Donji, s ciljem stvaranja preduvjeta za gradnju kanalizacijske mreže na području općine Dubravica.

Uz Dubravicu, ugovor zajednički potpisuju i općine Marije Gorica te Brdovec s Vodovodom i odvodnjom Zaprešić d.o.o. koji će biti nositelji ovog velikog projekta čiji dovršetak se očekuje do kraja 2023. godine, a za područje Dubravica trebao bi osigurati priključak na pročistač te izgrađenost glavnih kanalizacijskih pravaca.

Vijećnici su donijeli i odluke o natječajima za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području općine Dubravica, a Općina Dubravica se ekipno pojačala.

– Radi povećanja obima posla, posebno vezano uz brojne natječaje na koje prijavljujemo naše projekte, naša pročelnica JUO koja je bila prijavljena na pola radnog vremena taj posao više nije stizala obaviti. Stoga smo donijeli odluku, a sukladno zakonskoj obvezi koja propisuje da općina mora imati zaposlenog pročelnika, da Silviji Kostanjšek promijenimo ugovor na puno radno vrijeme- rekao je načelnik Marin Štritof.

Načelnik Štritof je podsjetio na projekte koji se provode na području općine, te dodao kako će se sufinanciranje autobusnog prijevoza s iznosom od 10.000 kuna nastaviti minimalno do kraja godine kako bi se zadržao sadašnji vozni red Meštrović prijevoza.