U Ivanić-Gradu jubilarna peta izložba inovacija I3G

Petu godinu zaredom u Ivanić-Gradu 17. i 18. svibnja održava se Izložba inovacija Ivanić-Grad I3G na kojoj se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije. Dvonožni hodajući robot, sanjke s kotačima, turbo roštilj, mjerni semafor, 3D print prilagođene dječje ortoze, pametno zrcalo, to su samo neke od ideja i inovacija učenika i studenata iz različitih dijelova Hrvatske koje se mogu pogledati na Izložbi inovacija I3G, u četvrtak i petak u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

Jubilarna peta izložba inovacija ponovno u Ivanić-Gradu okuplja, kako kažu organizatori Elektronički i računalni klub, inovativnu Hrvatsku. Nakon četiri uspješne godine i zbog sve većeg interesa sudionika, izložba je u ovoj petoj godini održavanja prerasla u nacionalno događanje na kojem se predstavlja više od 70 škola i fakulteta te već afirmirani inovatori i poduzetnici. Iz popratnog programa izložbe izdvajamo i predavanje „Hoće li nam roboti oteti posao/Zašto upisati FER“ Ane Sović Kržić, predavanje „Mehatronika i robotika na FSB-u, prezentaciju Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka, natjecanje za djecu i mlade RoboNogomet te Ivanić Solar Tour, vožnju solarnih automobila koji će biti i predstavljeni na izložbi.

Prvog dana sudionici izložbe i svi zainteresirani građani moći će sudjelovati i u snimanju milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.