Pogledajte letak

U nedjelju “Memorijal Stjepana Grgca”

Očekuje se nastup više od 200 biciklista iz zemalja u okruženju

Biciklistički klub Ivanić ove nedjelje organizira tradicionalnu međunarodnu cestovnu biciklističku utrku „49. Memorijal Stjepan Grgac“ koja je kalendarom Hrvatskog biciklističkog saveza utvrđena kao bodovna za Kup Hrvatske u kategoriji početnika, kadeta, juniora i seniora. Na utrci u pravilu sudjeluju najbolji cestovni biciklisti iz biciklističkih klubova Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, a ukupno se očekuje više od 200 biciklista.

„Memorijal Stjepan Grgac” posebno je zahtjevna utrka za vozače i organizatore budući da se odvija na području Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije na cestama koje nisu zatvorene za ostali promet pa se pozivaju ostali sudionici u prometu da u nedjelju, 18. kolovoza od 9,00 do 16,30 sati budu posebno pažljivi prilikom susreta s biciklistima i poštuju upute policije i redara na utrci.
„Memorijal Stjepan Grgac“ je međunarodna biciklistička utrka koja se pod pokroviteljstvom grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-a održava u čast najvećeg hrvatskog bicikliste svih vremena Stjepana Grgca. Stjepan Grgac bio je višestruki prvak Zagreba, Hrvatske i Jugoslavije između dva rata, ali i sudionik najveće biciklističke utrke na svijetu Tour de France 1936. godine na kojoj je ostvario izuzetan rezultat odvezavši ukupno 14 najtežih etapa.

Na ovogodišnjem memorijalu vozi se ukupno šest utrka koje startaju odvojeno u Ulici Kralja Tomislava, gdje je i cilj.