U nedjelju Zagrebački proljetni polumaraton

Atletska utrka 4. Zagreb21- Zagrebački proljetni polumaraton, koja će se održati u nedjelju 17. ožujka, sa startnom pozicijom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, najavljena je danas na konferenciji za novinare na spomenutoj lokaciji. Utrku organizira Atletski klub Maksimir i Run&Trek, a sve pod pokroviteljstvom Grad Zagreba i Zagrebačkog atletskog saveza.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić poručio je kako se jako veseli velikom broju trkačica i trkaća koji će svojim dolaskom uljepšati ovu nedjelju.

-Vjerujem da će biti dobro vrijeme, dobri rezultati i da će svi iz Zagreba otići s najboljim uspomenama. Još jednom čestitam našem Atletskom klubu Maksimir, koji nas je sve obradovao dobrom organizacijom. Pozivam sve ljubitelje trčanja i zdravog života da dođu i sudjeluju, jer zdrav život je pretpostavka svega ostaloga- kazao je Pavelić.

Direktor utrke Robert Franjković zahvalio se svima na pomoći u organizaciji, te izrazio uzbuđenje zbog velikog broja prijavljenih trkača.

-Radi se o do sad najbrojnijem izdanju trkače utrke na kojem se očekuje oko 2 000 trkača iz 25 zemalja svijeta- poručio je Franjković.

Izbornik HAS-a Mladen Katalinić za kraj je nadodao kako od prijavljenih već ima nekih favorita, te izdvojio Mateu Parlov koja je sve zadivila drugim rezultatom na ovogodišnjem maratonu u Sevilli.

Ovogodišnje izdanje donosi sa sobom i promijenjenu trasu utrke, koja prolazi dijelom kroz Savsku ulicu, obuhvativši znamenitosti počevši sa startom ispred NSK-a, pored koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Zagrepčanke, zgrade Muzeja suvremene umjetnosti i Bundeka.