U subotu u Zelini Međunarodni viteški turnir

Dođite i prođite kroz vrata vremena, budite dio slobodnog kraljevskog trgovišta Zelina i uživajte u raskošnom srednjovjekovnom stolu

U Sv. Ivanu Zelini ove subote će se održati 13. Međunarodni viteški turnir. Iz godine u godinu ova manifestacija oživljene povijesti srednjeg vijeka je rasla, te okupljala sve više sudionika iz brojnih zemalja. Ove godine na turniru će sudjelovati rekordan broj od preko 30 viteških, konjičkih, artističkih i ostalih udruga i skupina, s preko 300 sudionika programa.

Naglasci iz programa koji počinje u 10 sati, a završava u 24 sata su; svečani mimohod viteških, konjičkih i drugih skupina kroz Sv. Ivan Zelinu od Trga Ante Starčevića do prostora turnira na Prodancu u 10 sati, veliki i bogati sajam starih obrta i interaktivnih radionica, od srednjovjekovnog tiskarskog stroja do kovačkih radionica, atraktivne borbe vitezova u više disciplina, natjecateljski konjički viteški turnir, poseban program za djecu s dječjom opsadom grada, spektakularna noćna opsada grada s katapultima i borbama vitezova, bogat izbor hrane i pića, od pečenog vola, do srednjovjekovnih specijaliteta, a turnir će svojom nazočnošću uveličati i vitezovi templari koji u Svetom Ivanu Zelini održavaju svoju svjetsku konklavu.

Iz Zagreba, okretište Dubec na turnir voze besplatni autobusi ZET-a, koji polaze u 9, 10,30, 12 i 13,30 sati, dok je povratak za Zagreb u 18,30, 20, 21,39 te 23 sata.