U Vrbovcu lani zabilježen porast kaznenih djela

Lani je evidentirano 171 kazneno djelo što je u odnosu na 2017. godinu porast od 34 posto

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca, na dnevnom redu je bilo i stanje sigurnosti na području Grada za 2018. godinu, koje je podnio načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević. Tom prilikom načelnik je naglasio kako je lani evidentirano 171 kazneno djelo što je u odnosu na 2017. godinu porast od 34 posto.

-Evidentirano je 35 narušavanja javnog reda i mira ili 15 posto manje. Sedam je bilo prekršaja iz zlouporaba opojnih droga. Evidentirano je 15 požara i 78 prometnih nesreća, gdje je bila i jedna prometna nesreća s poginulim osobama- istaknuo je načelnik Jurčević.

Upravo prometna sigurnost, odnosno „jurcanje“ vrbovečkim ulicama, glavni je problem kojeg su apostrofirali vijećnici, koje smeta i nepropisno parkiranje.

-Policija stalnim radom na cesti, provođenjem redovnih i preventivnih akcija gotovo svaki vikend provodi akciju alkohol i brzina. Provodimo nadzor motociklista i nadzor poštivanja prometnih pravila vezanih na zaštitu pješaka- rekao je načelnik i dodao kako je provedeno preko 3000 represivnih mjera, naplaćeno 1111 novčanih kazni, izdano 308 upozorenja i podnijeto je 1849 optužnih prijedloga za teže prekršaje- rekao je načelnik.