U Zaprešiću je sve u znaku proslave Dana grada

Iza nas je drugi vikend 23. Dana Jelačića kojima se nizom događanja slavi Dan grada Zaprešića. Tim povodom u subotu, 13. listopada održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnim pojedincima biti dodijeljena javna priznanja, dok će se dan ranije u Srednjoj školi ban Josip Jelačić biti otvoren tradicionalni Sajam gospodarstva, koji će se ove godine održati po dvadeseti puta.

-Niz je manifestacija njih pedesetak koje se održavaju u ovome periodu. Ono što bih posebno istaknuo to je upravo taj Gospodarski sajam koji će okupiti 200 izlagača. Svakako treba spomenuti i otvorenje nove zgrade škole u Kupljenovom koje će biti 16. listopada, te otvorenje nove zgrade logopedske ambulante, jer logopedi su naša svakodnevna potreba- rekao nam je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk, koji je ovom prilikom pozvao sve sugrađane i sugrađanke na koncert Zagrebačke filharmonije, kojim će 20. listopada i završiti ovogodišnja proslava Dana grada.

Proslava Dana grada ove je godine dodatno uveličana organizacijom 30. Svjetskog kupa na novoizgrađenoj kuglani, na kojoj su Zaprešićani dosanjali svoj san postavši najboljom ekipom ovog prestižnog natjecanja.

-Tradicija kuglanja u Zaprešiću prisutna je već jedno duže vrijeme. Naš klub perjanica je muškog kuglanja u Hrvatskoj, što su potvrdili i ovom titulom na čemu im čestitam. Veseli nas što je Zaprešić kroz ulaganje u novu kuglanu, kao i u nogometni teren dao doprinos razvoju sporta, a napose razvoju mladih- zaključio je gradonačelnik Turk.