URIHO proslavio 72. rođendan

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gradonačelnik Milan Bandić je pozdravio sve prisutne na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 72. rođendana ustanove URIHO čiji je osnivač Grad Zagreb.

-Grad Zagreb je odlučan da izgrađuje što naprednije i humanije društvo u kojem se živi i potiče temeljno ljudsko pravo – pravo na rad, egzistenciju, osamostaljivanje i socijalno uključivanje, rekao je i čestitao urihovcima rođendan gradonačelnik. Niz projekata je ovu ustanovu učinilo svojevrsnim brendom – Virtualna radionica, Radni centar i Kontaktni centar su važni projekti u kojima su osobe s invaliditetom ostvarile svoju egzistenciju, našle prostor za profesionalnu rehabilitaciju, odnosno usvojili vještine za bolje pozicioniranje na tržištu rada- kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik URIHO-a Josip Držaić i gradonačelnik Bandić na svečanosti su podijelili Povelju ‟Ivančica“ – priznanje koje URIHO dodjeljuje zaslužnim institucijama i osobama koje na različite načine doprinose i sudjeluju u promicanju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Povelja je uručena zamjenici gradonačelnika Oliveri Majić, HRT-ovoj urednici i voditeljici Lejdi Oreb, Branku Pribolšanu, Mirsadu Srebrenikoviću i ministru u Vladi RH Marku Paviću te aviokompaniji Croatia Airlines i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

U okviru obilježavanja obljetnice organizirana je prodajna izložba radova s kreativnih radionica i udruga osoba s invaliditetom te Okrugli stol na temu Nesvjesna diskriminacija osoba s invaliditetom.