Posjeti spar.hr

Vatrogasci Gornje Bavarske i Ambulanz Rosenheim e.V pomažu kolegama u Leprovici

U vikendu pred nama DVD Leprovica slavi četiri desetljeća rada

DVD Leprovica ove subote slavi 40 godina rada i djelovanja. Tom prilikom u subotu, 14. rujna u prijepodnevnim satima održat će se i svečana sjednica, kojoj će prethoditi defile vatrogasnih vozila, smotra svečanog mimohoda te predaja vatrogasne zastave čiji je kum gradonačelnik Nenad Panian i novog kombi vozila. Popodnevni sati proteći će uz zabavu za sve generacije te vatrogasno natjecanje.

Osim toga na svečanoj sjednici bit će donirana vatrogasna oprema i tehnika, koju su kolege iz Njemačke skupljale u posljednja dva mjeseca. Riječ je o opremi koju su skupile kolege iz gradskih uprava München, Miesbach i Rosenheim. Kako bi potpomogli pozitivnom razvoju vatrogastva, Ambulanz Rosenheim e.V postavio si je cilj: do rujna, korištenu, ali potpuno funkcionalnu vatrogasnu opremu prikupiti, te ju dopremiti hrvatskim kolegama.

Kroz dva mjeseca, od početka same akcije prikupljanja, pa do kraja kolovoza, prikupljeno je zaista mnogo vatrogasne opreme, točnije, jedan puni utovar kamiona vatrogasnih cijevi, radnih alata, zaštitne opreme te vatrogasnih pumpi. Ambulanz Rosenheim e.V će s devet članova posjetiti DVD Leprovicu, te im u subotu uručiti prijeko potrebnu opremu.