Vatrogasci su temelj svega

Smotru doniranih i novonabavljenih vatrogasnih kombi vozila, kao i vatrogasne opreme, u Zaprešiću je organizirala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Smotru doniranih i novonabavljenih vatrogasnih kombi vozila, kao i vatrogasne opreme, u Zaprešiću je organizirala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Nedavno su od Ministarstva poljoprivrede kombi vozila dobila vatrogasna društva Jastrebarsko, Dugo Selo, Klinča Sela, Blaževdol i Rakovec, a tijekom godine, sufinanciranjem Županije, nabavljeno je još pet kombi vozila i dva zapovjedna.

-Organizirali smo ovu smotru kako bismo upoznali župana s čime raspolažemo i kako smo opremljeni- rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, dodavši da su prema načelu „da bi nešto dobio, nešto moraš i dati“, društva koja su od Ministarstva dobila nova vozila, rabljena donirala drugim društvima (Pribiću, Jakovlju, Veleševcu, Križu i Zvekovcu).

Stjepan Ptiček, predsjednik Zajednice, okupljenima je poručio da su vatrogasci „temelj svega u RH“.

-Budite ponosni na vaše općine i gradove, na vašu Županiju, oni ulažu najviše novca u vas!- naglasio je te rekao da Zajednica ima novih dvadesetak zahtjeva za sufinanciranje nabave vatrogasnih vozila.

-Samo zato što su lokalne samouprave podigle razinu mogućnosti financiranja vatrogastva, shvatile su da bez vatrogasaca nema ništa- rekao je Ptiček.

Župan Stjepan Kožić je rekao da novonabavljena vozila i oprema govore da u županiji postoji zajedništvo.

-Zajedništvo općina, gradova, županije i vatrogasnih zajednica, a ovdje se pokazuje i prošireno zajedništvo s državne razine. Zajedno možemo učiniti puno!-rekao je župan te vatrogascima poručio kako je Županija ponosna na njih.

U ime Grada Zaprešića vatrogasce je pozdravio zamjenik gradonačelnika Damir Benčević.