Vatrogasna postrojba Novi Zagreb dobila novu opremu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predao je vrijednu opremu za spašavanje i pretraživanje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predao je vrijednu opremu za spašavanje i pretraživanje. Donirani su mobilni generatorski agregat na prikolici od 140 kw, pet cisterni od 1500 litara, oprema za podupiranje u ruševinama, temperaturni rezači kojima se mogu presjeći protuprovalna vrata i vibraskok za traženje u ruševinama pomoću kojih se može detektirati da li se netko nalazi u njima.

-Grad Zagreb ima najbolje opremljenu vatrogasnu jedinicu kako profesionalnu tako i dobrovoljnu, najviše vatrogasaca i vozila, što se i očekuje od metropole-rekao je gradonačelnik te dodao da su vrhunsko obučeni vatrogasci s vrhunskom opremom imperativ našega grada.

-Bez obzira na to, želio bih da naši vatrogasci, koji bdiju 24 sata nad gradom, imaju što manje posla i intervencija- poručio je Bandić.

Zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih istaknuo je kako se radi se o tradicionalnoj polugodišnjoj donaciji Grada kojom pomažu zagrebačkom vatrogastvu, odnosno njihovoj operativi, a nakon primopredaje vatrogasci, koji su ujedno i članovi postrojbe Civilne zaštite za traganje i spašavanje, izveli su demonstraciju s novom opremom.