Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije slavi četvrt stoljeća svoga rada

Redovitu godišnju skupštinu, na kojoj su doneseni plan aktivnosti i financijski plan za 2019. održala je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Bila je to prigoda i za obilježavanje 25. godišnjice ustroja Zajednice.

-Vjerujem da smo u proteklih 25, a posebno zadnjih godina, napravili veliki iskorak u vatrogastvu, posebno u digitalizaciji sustava. Respektabilna smo snaga koja za dobrobit ljudi odrađuje puno toga. Educiramo se, vježbamo, osposobljavamo, nabavljamo novu opremu. U svemu tome imamo podršku Zagrebačke županije- rekao je Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, dodavši da pred vatrogascima i dalje stoji veliki rad, posebno u prevenciji i edukaciji stanovništva.

-Ne zaboravljamo ni natjecanja, kroz koja okupljamo mlade- rekao je Novosel.

Prema zadnjim podacima HVZ-a na području Zagrebačke županije ima preko 17 tisuća vatrogasaca.

-U 2018. nije bilo puno velikih intervencija i šumskih požara, a na sreću nije bilo ni poplava. Zacrtani zadaci za ovu godinu u potpunosti su ispunjeni. A što se tiče 2019., maksimalno će se ulagati u nabavu osobne opreme, vozila, čamaca…, u sve ono što je potrebno da bi vatrogasci mogli odrađivati svoj dio posla- rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček.

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada VZZŽ-a, na sjednici su uručene povelje i plakete s likom bana Josipa Jelačića, a među dobitnicima je i Zagrebačka županija ispred koje je skupštini nazočila zamjenica župana Nadica Žužak.