Pogledajte letak

Velika Gorica jedina uz bok Zagrebu po pitanju prvoligaša u najelitnijim sportovima

Gradsko vodstvo čestitalo nogometašima Gorice na ovogodišnjim rezultatima

Malo je poznato kako je uz Zagreb, jedini grad u Hrvatskoj koji ima prvoligaše u tri najjača sporta Velika Gorica. Velika je to nagrada, ali i poticaj za sve one koji su tijekom proteklih godina radili na tome da Velika Gorica s pravom nosi epitet grada sporta.

Osim toga, nisu ti klubovi tek puki promatrači zbivanja. Dapače, oni su bitni čimbenici natjecanja u kojima su postigli zapažene rezultate. Košarkaši Gorice polufinalom Kupa i četvrtfinalom doigravanja za prvaka zaključili su najuspješniju klupsku sezonu. Za narednu se očekuje daljnji rezultatski iskorak, čemu se nada i novoimenovani predsjednik Duško Radović.

Uspješna sezona, iako im je preostalo za odraditi još jedno kolo je iza rukometaša Gorice, koji su pobjedom u Rudama osvojili Ligu za ostanak, u koju su valja to reći ušli s posljednjeg mjesta. No, trener Andrija Nikolić koji je prošle zime preuzeo momčad napravio je sjajan posao i udario dobre temelje za buduće razdoblje, koje bi trebalo biti još uspješnije, u što nas uvjeravaju vodeće klupske strukture.

Najmlađi prvoligaš među njima, HNK Gorica u premijernoj sezoni u 1. HNL, pokazala je kako nije zalutala u elitno društvo. Kolo prije kraja Gorica je u igri za izlazak u Europu, što je prošle godine bio tek lijepi san. No, taj je san danas postao stvarnost i putokaz svima, kako se predanim i upornim radom može doći jako visoko. Predsjednik Nenad Črnko zasigurno još uvijek dobro pamti lipanj 2009. godine kada se rodila priča o HNK Gorici, koja je rasla iz godine u godinu. Punih deset godina trajao je taj put, da se Velika Gorica vrati na prvoligašku kartu Hrvatske, ali i vrati gledatelje na stadion koji u sve većem broju pohode popularni Radnik, ne bi li bili dodatni vjetar u leđa momčadi Sergeja Jakirovića, koja im je ove sezone donijela puno radosti.