Pogledajte letak

VIDEO: Gorica preko Hajduka lovi četvrtfinale Kupa

-Uopće ne tajim, mi želimo proći dalje u Kupu. Uostalom, zašto preko Kupa ne bi igrali Europu- poručio je uoči dolaska Hajduka, trener HNK Gorice Sergej Jakirović

Nogometaši Gorice još jednom su osvojili Rujevicu. Rijeka kao da im je postala mušterija, jer nakon premijernog prvoligaškog poraza, nanizali su Goričani u susretima protiv Rijeke ni viši ni manje nego pet pobjeda. Posljednju u subotu, kada su zgodicima Zwolinskog i Dvornekovića slavili s 2:1.

Prevelikog slavlja nije bilo, jer pred igračima trenera Sergeja Jakirovića dva su ozbiljna izazova protiv istoga kluba. Naime, u susretu osmine finala sutra od 17 sati u Velikoj Gorici sutra gostuje Hajduk, a ova se dva suparnika ponovno sastaju u subotu u prvenstvenom dvoboju. Spektakl na Gradskom stadionu je zajamčen.

-Imamo dovoljno igrača koji mogu odgovoriti u obje utakmice. Iako je sutra utakmica, ja već sada razmišljam o subotnjoj utakmici. Bit će naporno i energetski jako zahtjevno- rekao je trener Sergej Jakirović pa nastavio:

-Imamo jedan plan koji će nadam se sutra biti dobar. Uopće ne tajim, mi želimo proći dalje u Kupu. Uostalom, zašto preko Kupa ne bi igrali Europu. U prvenstvu želimo biti visoko, to su jasni ciljevi. Nadam se da ćemo biti na nivou te da ćemo pružiti dobru partiju.

U odnosu na lanjsku situaciju, kada je Gorica bila u debeloj prednosti pred Hajdukom, sada su se stvari nešto promijenili te Hajduk u ovom trenutku ima pred Goricom devet bodova prednosti.

-Hajduk je sigurno bolji nego što je to bio prošle sezone, to je jasno kao dan. Kup je specifičan. To nema veze s prvenstvom, jer u toj jednoj utakmici sve je moguće. Nemate pravo na kiks, niti na dan u kojem vam ništa neće ići. Mi moramo biti koncentrirani i dobri- najavio je dolazak Hajduka, gorički strateg Sergej Jakirović, uz kojega se obratio i strijelac pogotka na Rujevici Lukasz Zwolinski.

-Mislim da je trener rekao sve. Lani smo mi imali deset bodova prednosti, no sada je to druga momčad. Ovo je Kup, igra se jedna utakmica i možemo ju pobijediti, jer naša je želja izboriti Europu. Imamo plan i fokusirani smo na ovu utakmicu. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, samo moramo biti momčad i sve je otvoreno za nas- istaknuo je Zwolinski.

Spomenimo i to, kako je u prvom ovogodišnjem susretu odigranom u kolovozu na Poljudu Hajduk je slavio s 3:0.