Vijeće odbilo kreditno zaduženje od 8,5 milijuna kuna

Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela bila je izrazito burna. Dnevni je red imao više od 20 točaka, a najvažnija se odnosila na kreditno zaduženje od 8,5 milijuna kuna koje je predlagao gradonačelnik Nenad Panian.

Razlozi podizanja kredita bili su financiranje kapitalnih projekata; otkup zemljišta u Krležinoj i Domobranskoj ulici, otkup zemljišta za I Savski odvojak, otkup zemljišta za igralište u Kopčevcu, izgradnja obilaznice kroz poduzetničku zonu Puhovec te energetska obnova zgrade gradske uprave i glazbene škole, a isti bi se podigao kod Erste i Steiermärkische bank, koja je dala najpovoljnije uvjete.

-Fiksna kamatna stopa iznosila bi 1,30 posto godišnje, rok povrata su četiri godine, a početak otplate bio bi od lipnja 2020. godine- kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević.

Vladajuća većina nije prihvatila prijedlog o kreditnom zaduženju zbog kako kažu neracionalnog trošenja proračunskog novca, na što je gradonačelnik Panian poručio kako ovo neprihvaćanje utječe na daljnji razvoj i prosperitet grada.