Više od 10 milijuna kuna stoji na raspolaganju poduzetnicima Zagrebačke županije

Subvencije su namijenjene mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva koji ulažu na njezinom području

Do kraja tekuće godine, poduzetnicima s područja Zagrebačke županije stoji na raspolaganju kreditni potencijal kroz program “Kreditom do uspjeha 2014”. U te je svrhe osigurano više od 10 milijuna kuna, a riječ je o programu kojeg zajednički provode Županije i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta namijenjenom mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva koji ulažu na njezinom području neovisno o sjedištu.

Također, programom se subvencioniraju kamate na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, novu opremu ili pojedinih dijelova iste te obrtna sredstva do 20 posto za projekt iz uslužne djelatnosti, odnosno za projekte iz proizvodne djelatnosti do 30 posto iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli imaju projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

Najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, odnosno najviši 5 milijuna kuna, dok su se u program uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području.

Više informacija dostupno je na poveznici.