Volim život: Ovime želimo pokazati što sve možemo

Susretom osoba s invaliditetom i gradonačelnika Dražena Barišića u Velikoj Gorici jučer su započeli Dani osoba s invaliditetom- Volim život, koji do subote svakodnevno donose brojna događanja. Bit će tu izvedena predstava Gradu s ljubavlju, predstavit će se knjiga Krune Šafranića Invazija Puteljkovih nepriajtelja, održat će se predavanje Vršnjačka potpora kao oblik intervencije kod djece s teškoćama u razvoju, dok će završnica proteći u znaku sporta, jer u subotu će se održati već tradicionalni memorijal u boćanju osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić.

-Ovime želimo pokazati što sve možemo, koji su naši talenti, čime se sve možemo baviti u životu i doprinijeti društvenoj zajednici u kojoj živimo- rekla je Petra Žuvela.

Tijekom tradicionalnog susreta gradonačelnika i osoba s invaliditetom u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta porazgovaralo se o aktualnim problemima koji tište invalidne osobe, a dotaknuta je i tema izrade treće Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Velike Gorice za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

-To je već sustavna priča koja traje od 2009. godine, te se kroz četverogodišnje razdoblje provodi Strategija. Sada smo pri kraju druge Strategije, a u tijeku je izrada treće, koja će početkom sljedeće godine biti predstavljena, a vjerujem i prihvaćena od strane Gradskog vijeća- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić istaknuvši kako svaka Strategija ima 50 do 60 ciljeva.

-Svih ovih godina napravili smo puno zahvata i rezultata, no nikada nije dovoljno, jer uvijek treba težiti da bude još više- zaključio je gradonačelnik.

Sve to pokazuje kako Grad Velika Gorica razumije osobe s invaliditetom, brinući se o njima dajući im jednake mogućnosti kao i svim drugima, kroz razne vidove društvenog života.