Vrbovec dobio treće izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja grada

Vrbovečki vijećnici sinoć su odradili još jednu sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj se na dnevnom redu našla samo jedna točka III. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Grada Vrbovca. Bila je to ekspresna sjednica koja će vjerojatno ostati zapisana kao sjednica s najkraćim trajanjem jer sve je bilo gotovo za samo sedam minuta. Naravno, donesena je jednoglasna odluka.

Na ove se izmjene išlo zbog zahtjeva investitora KTC-a koji u Vrbovcu želi graditi novi veći centar.

-Ono što mi stalno pokušavamo je da budemo na usluzi svim investitorima i ljudima koji žele ulagati u Vrbovec. Tako oni stvaraju nova radna mjesta u našem Gradu. U to smo krenuli od prvog dana nove vlasti, a tako nastavljamo i dalje- rekao nam je gradonačelnik Denis Kralj.

Osim toga zahtjeva investitora, bilo je još nekih „kozmetičkih“ promjena u samom planu, koje omogućuju parcelaciju zemljišta bez građevinskih dozvola.

-To je još jedna velika korist za građane Vrbovca- istaknuo je gradonačelnik Kralj.

Usvojenim trećim izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja grada u njega je uvrštena gradnja novog vrtića u De Piennovoj ulici, prometna infrastruktura u Vinogradskoj, Livadarskoj i Ulici Vladimira Nazora, te u poduzetničkoj zoni u Ulici braće Radić.

-Između prošlih i sadašnjih promjena napravljena je nova katastarska podloga koja je sada digitalna. Napravljena je i promjena mjerila plana, tako da sada imamo jednu kartu u četiri dijela- ispričala je arhitektica Jelena Šimak.