Posjeti spar.hr

Za četiri projekta Općini Križ bespovratnih 465 tisuća kuna

Općina Križ ostvarila je bespovratnu potporu Zagrebačke županije u iznosu od 465 tisuća kuna

Općina Križ ostvarila je bespovratnu potporu Zagrebačke županije u iznosu od 465 tisuća kuna. Ugovore o dobivenim sredstvima načelniku Marku Magdiću uručio je župan Stjepan Kožić.

Najveći iznos Općina Križ je ostvarila za sufinanciranje radova druge faze uređenja Staklene ulice u Bunjanima, za što je Zagrebačka županija izdvojila 250 tisuća kuna.

-Ovim projektom nastavit će se obnova 3 200 metra duge nerazvrstane ceste te se u ovoj fazi predviđa obnova 800 metara kolnika- rekao je načelnik Marko Magdić.

Inače, u prvoj fazi projekta uređeno je i asfaltirano 1 400 metara kolnika, dok je preostali dio od 1 000 metara predviđen za treću fazu uređenja Staklene ulice.

Sa 150 tisuća kuna Zagrebačka županija će sufinancirati uređenje asfaltiranog igrališta na Sportskom parku u Križu. Riječ je o projektu kojim se nastavlja ulaganje i uređenje Sportskog parka u Križu, gdje se ovog ljeta planira ugraditi trajna sportska podloga na vanjski teren s iscrtavanjem nogometnog, rukometnog i košarkaškog igrališta na gumenu podlogu.

Također, ostvarene su bespovratne potpore za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i opremanje sportske građevine u sportskom parku u Križu u iznosu od 32 tisuće kuna te za izradu glavnog i izvedbenog projekta s idejnim rješenjem prezentacije rimskih termi u Arheološkom parku Sipćina u iznosu od 33 tisuće kuna.