fbpx
01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Milan Bandić

Iz HVIDR-e su u ponedjeljak prozvali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je prošlotjednim primanjem predsjednika Skupštine srbijanskog grada Jagodine Dragana Markovića Palme, kojega nazivaju "deklariranim četnikom", sramotno uvrijedio sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

"U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske oštro osuđujemo postupak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, kojim je izvršio sramotno vrijeđanje svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kada je dana 2. studenoga u Gradskom poglavarstvu službeno primio deklariranog četnika Dragana Markovića Palmu", navode iz HVIDR-e u priopćenju.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 08:22

Milan Bandić odlikovan Redom prijateljstva

Na prigodnoj svečanosti u Kremlju, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću odlikovanje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima - Red prijateljstva.

Riječ je o visokom odlikovanju što se dodjeljuje na temelju Ukaza predsjednika Ruske Federacije o dodjeli državnih odlikovanja i priznanja.

Predsjednik Putin zahvalio se dobitnicima odlikovanja na promicanju odnosa s Rusijom i ruske kulture. Gradonačelnik Bandić je uz zahvalu predsjedniku Putinu na odlikovanju istaknuo da očekuje još bolju suradnju dvaju naroda.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 01 Studeni 2018 15:53

VIDEO: Radnička cesta otvorena za promet

Nakon završetka četvrte etape radova sinoć je otvorena Radnička cesta. Novoobnovljenu cestu čija je rekonstrukcija u posljednjoj etapi koštala oko 50 milijuna kuna, u promet je vožnjom u autobusu s otvorenim krovom pustio gradonačelnik Milan Bandić.

Je li uistinu Radnička cesta sada jedna od najljepših prometnica u gradu kako je istaknuo gradonačelnik Bandić, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb
Utorak, 30 Listopad 2018 17:37

Zaposlenici Holdinga dobivaju božićnice

Kako javlja N1, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga sukladno kolektivnog ugovoru ove godine dobiti božićnice.

-Nikakva šteta nije nastala, niti će biti problema s kolektivnim ugovorom ove godine- rekao je Bandić na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine, odgovarajući SDP-ovu Mateju Mišiću na upit hoće li ove godine, za razliku od prošle, zaposlenicima Zagrebačkog holdinga biti isplaćene božićnice sukladno kolektivnom ugovoru.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju crnogorske Općine Nikšić predvođenu predsjednikom Općine Veselinom Grbovićem.

Na sastanku u zgradi Gradske uprave potvrđena je daljnja suradnja dvaju gradova, osobito na području gospodarstva, a razgovaralo se i o regionalnoj suradnji u povodu Lučindanskih susreta koji će se održati u Zagrebu u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Zagreb te Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

-Iskoristili smo priliku za razmjenu iskustava i nastavak dobrih odnosa između Hrvatske i Crne Gore. Samo Nikšić i Podgorica predstavljaju gotovo pola gospodarskih potencijala Crne Gore i drago nam je što smo uspostavili kvalitetnu suradnju s predstavnicima tih gradova- rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši tom prilikom da su brojni znameniti građani crnogorskog podrijetla obilježili grad Zagreb i Hrvatsku na kulturnom, tehničkom i znanstvenom polju.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, predsjednik Grbović istaknuo je važnost gospodarskog povezivanja dviju zemalja, jer sastanku su prisustvovali i predstavnici crnogorskih tvrtki koje igraju značajnu ulogu u Crnoj Gori i susjednim zemljama.

-Trudimo se na ovom polju razviti suradnju i biti uspješni, jer i Hrvatska i Crna Gora su turističke zemlje koje imaju puno zajedničkih interesa- rekao je predsjednik Veselin Grbović koji je tom prilikom najavio i Lučidanske susrete koji će se održati sutra u Studentskom centru, a ove godine obilježavaju 140. godišnjicu Berlinskog kongresa i 160. godišnjicu Bitke na Grahovcu kojima su utvrđene međunarodne granice Crne Gore.

Manifestacija se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a ovogodišnji grad gost je Grad Nikšić.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban. Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.

Identifikacija korisnika, a time i vjerodostojnost unosa, odnosno valjanost zahtjeva realizirat će se i potvrđivati kroz visoke sigurnosne protokole sustava e-Građani. Ovisno o vrsti zahtjeva, korisnici će ispunjavati elektroničke obrasce te s osobnog računala ili mobitela prilagati potrebne dokumente. Sustav će informirati podnositelja o uspješno predanom zahtjevu ili upozoravati na nedostatak određenog, konkretnog dokumenta. Implementacijom sustava značajno će se pojednostaviti odnosi s korisnicima, ubrzati procesi administracije te smanjiti opterećenje šaltera.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je da su Gradska uprava i Zagrebački holding istinski servis građanima koji se moraju prilagođavati svim kategorijama stanovnika, njihovim potrebama i vremenu u kojem živimo.

-Modernizacijom poslovanja i integracijom usluga građanima štedimo vrijeme, smanjujemo redove na šalterima i ubrzavamo administrativne procese. Ovo je još jedan korak u kojem Zagreb demonstrira ravnopravnost i brigu o svim građanima bez obzira na njihovu dob ili navike, a brzina i kvaliteta rješavanja problema – naša je osnovna zadaća- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban rekla je kako je digitalizacija poslovanja i integracija disperziranih procesa, kroz organizacijska i aplikacijska rješenja prioritet Zagrebačkog holdinga, a sve u svrhu operativnijeg djelovanja i veće dostupnosti.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića otvorio je manifestaciju Garantirano z Varaždinske županije, na kojoj poljoprivredni proizvođači i najbolji OPG-ovi predstavljaju građanima Zagreba svoje gastronomske proizvode te turističku i ugostiteljsku ponudu.

-Drago mi je da nakon Krapinsko zagorske županije svoje proizvode tijekom današnjeg dana predstavlja i Varaždinska županija- rekao je gradonačelnik te dodao da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna, a sve sugrađane pozvao je da posjete Trg bana Jelačića i kupe najbolje proizvode koje nude Varaždinci te se upoznaju s njihovim običajima.

-Po prvi put se sa svojim autohtonim proizvodima predstavljamo u glavnom gradu Hrvatske i zahvaljujemo gradonačelniku Bandiću na podršci- istaknuo je župan Čačić.

Uz šezdesetak OPG-ova i obrtnika, na središnjem zagrebačkom trgu bila je i povijesna konjička postrojba –Varaždinski husari, a građanima se predstavila i Glazbena škola Varaždin.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce sportašice i sportaše koji su tijekom ove godine postigli iznimne rezultate na sportskim borilištima diljem Europe i svijeta.

-Radujemo se s vama kad postižete vrhunske rezultate i promovirate Zagreb i našu domovinu. Ponosni smo i divimo se vašoj upornosti, čvrstoj volji, neizmjernom trudu, disciplini i sportskim vještinama- rekao je gradonačelnik te istaknuo da su ti rezultati nemjerljiv doprinos i poticaj mladim naraštajima za uključivanje u sport.

-Želim vam sreću i zdravlje i još puno sportskih uspjeha- poručio je Bandić za kraj.

U ime sportašica i sportaša gradonačelniku je na, kako je istaknula, kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci, zahvalila najuspješnija atletičarka Sandra Perković.

Objavljeno u Sport

Na današnjoj konferenciji održanoj na livadi između zgrade Gradske uprave i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gradonačelnik Milan Bandić i arhitekst Nenad Fabijanić govorili su o Spomeniku za domovinu koji bi se trebao graditi na Trgu Stjepana Radića. Vrijednost projekta čija bi realizacija trebala krenuti na proljeće sljedeće godine je 21 milijun kuna.

-To nije spomenik od danas do sutra, to je spomenik za cijelu povijest, vječni spomenik hrvatskoj domovini- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Autor umjetničkog rješenja spomenika, arhitekt Nenad Fabijanić kazao je kako će Spomenik domovini simbolično spojiti sjever i jug Hrvatske.

-Taj spomenik će podsjećati na sudionike i žrtve Domovinskog rata i pretpostavljati poštovanje, naš identitet, naše gene, prošlost ali i budućnost- kazao je Fabijanić.

Kako je istaknuto na konferenciji spomenik će biti sastavljen od tri objekta; Zida svjetlosti, Are s vječnom vatrom i Portala-paviljona koji će zajedno činiti mjesto službenog protokolarnog ceremonijala odavanja počasti.

Objavljeno u Grad Zagreb

Rano jutros, u povodu prvoga dana škole, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je učenike i učenice Osnovne škole Antuna Mihanovića.

-Dižemo standard obrazovanja! Novi besplatni udžbenici, nadograđeno krilo škole i uređeno dvorište za naše osnovnoškolce su naša obveza- rekao je gradonačelnik poželjevši djeci sretan početak nove školske godine.

Novo krilo škole ima 4 učionice, 3 kabineta, učionicu za djecu s teškoćama u razvoju, sanitarni čvor, sportsko igralište te atletsku tartan stazu. Školu trenutno pohađa 474 učenika u 25 razrednih odjela.

Zagrebački gradonačelnik posjetio je sa suradnicima i mališane Dječjeg vrtića Vladimira Nazora.

-Danas u novi područni objekt našeg vrtića kreće 45 djece jasličkog uzrasta, a zahvaljujući Gradskom uredom za obrazovanje, koji je u potpunosti opremio vrtić, imamo najnoviju i najmoderniju opremu- rekla je ravnateljica vrtića Ivana Knezović.

Naime, Dječji vrtić Vladimira Nazora do sada je imao tri područna objekta na lokacijama Rapska 1, Supilova 5 i O. Župančića 1, ali zbog izgradnje naselja Sigečica postojeći kapaciteti vrtića više nisu bili dovoljni, pa je stoga Grad Zagreb osigurao novi objekt u Rapskoj 50.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 6

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti