01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Zvonimir Novosel

U šibenskom hotelskom naselju Amadria park (bivši "Solaris), održana je svečanost proglašenja laureata Izbora najboljih gradova za 2018, gdje je Jastrebarsko proglašeno najboljim gradom prema “ECO city praksama i rješenjima”. Zasluženu nagradu preuzeo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

-Jastrebarsko je poznato kao zeleni grad i to vjerujem svakom od mojih sugrađana može biti na ponos. Briga o čistom okolišu oduvijek je bila prioritet Grada Jastrebarskog i većina naših projekata kontinuirano su usmjereni upravo k tom cilju. Ulaskom u finale među tri najbolja grada u Hrvatskoj dokaz je da eko - politike vodimo u dobrom smjeru i da smo odgovorni u namjeri da jaskanski okoliš očuvamo u što boljem svijetlu i takvog ga predamo u nasljeđe našoj djeci i generacijama koje tek dolaze- izjavio je prije svečane dodjele nagrade najboljim gradovima, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Uz Jastrebarsko, priznanje je primila i Sta Nedelja i to kao najbolji srednji grad za gospodarstvo.

Objavljeno u Jastrebarsko

Na prošlotjednoj devetoj sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog Miljenko Pavlaković još jednom je napomenuo kako se Gradu svake godine prišivaju nepotrebni epiteti povodom dana totalitarnih režima. Napomenuo je Pavlaković kako je prošle godine Gradsko vijeće donijelo i zaključak da će se angažirati povijesni stručnjaci kako bi se napokon rasvijetlila istina oko dječjeg doma u Jastrebarskom.

-Zanima me gdje smo s time stali, jer 25. kolovoza ponovno je Gradu nanesena šteta, spominjući zločine koji su učinjeni na području Grada, odnosno u domu s djecom. To su prenijeli brojni mediji. Žao mi je da se ne reagira, jer Jastrebarsko ne spada u kategoriju Jasenovca. Na sreću još uvijek ima živućih svjedoka toga doba, koji mogu to posvjedočiti- kazao je vijećnik Pavlaković.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel odgovorio je kako se o ovoj temi vrlo otvoreno i iskreno razgovaralo.

-Što se Grada tiče mi smo sudjelovali u pomoći pisanju knjige „Istine i laži o Jastrebarskom“, za koju sam kao gradonačelnik napisao predgovor. Također, u suradnji s Hrvatskim žrtvoslovnim društvom koje širi istinu o Jastrebarskom, mislim kako paralelna struka toj struci niti ne treba. Dali smo im podršku u tome da šire istinu. Mislim da je s te strane priča Jaske vrlo jasna; te laži koje neki bacaju mi ih u tome nikada nećemo uspjeti razuvjeriti, ali bitno je da se držimo onoga što je istina i što je moguće dokumentirati. Upravo to Hrvatsko žrtvoslovno društvo i njihovi stručnjaci rade. Mislim da je suvišno da mi neku paralelnu priču tome gradimo- odgovorio je Novosel.

Objavljeno u Jastrebarsko

Leon Bastašić na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog ponovio je pitanje već upućeno gradonačelniku Zvonimiru Novoselu koje se odnosi na rasvjetu na silasku s autoputa, koje u slučaju Jastrebarskog nema.

-Kakva je situacija oko toga i kako sve to skupa napreduje- upitao je vijećnik Bastašić.

Gradonačelnik Novosel kazao je kako su od Autoceste Zagreb-Rijeka tražili pismeno očitovanje za to osvjetljavanje.

-Dobili smo odgovor da je to ušlo u petogodišnji plan, kao i u studiju isplatljivosti investicija. Drugim riječima, iskreno nemam baš neku vjeru da tamo postoji neka stvarna gorljiva želja da se to pitanje riješi. To pitanje nije više samo tehničko pitanje, to je već i pitanje ponosa. Mi smo jedini grad na autocesti čije čvorište nije osvijetljeno. Zašto je tome tako? Ne znam. Borit ćemo se i dalje da ta rasvjeta tamo dođe- odgovorio je gradonačelnik Novosel.

Objavljeno u Jastrebarsko

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel održali su danas sastanak na temu planirane obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada od strane tvrtke Remondis Medison d.o.o.. Na sastanku, koji je održan u gradu Jastrebarsko, uz ministra Ćorića i gradonačelnika Novosela sudjelovale i pomoćnica ministra Anamarija Matak te pročelnica resornog upravnog odjela Irena Strmečki Šlat.

Uvodno je gradonačelnik Novosel iznio niz pritužbi i izrazio nezadovoljstvo lokalne zajednice na rad tvrtke Remondis Medison d.o.o. U cilju kontinuirane komunikacije sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave i njihovim stanovnicima ministar Ćorić je na navode gradonačelnika odgovorio poduzetim radnjama u vezi ove teme od kada je preuzeo čelnu funkciju u Ministarstvu. Naglasio je kako je na prijedlog Inspekcije zaštite okoliša u prosincu 2017. godine rješenjem Remondis Medison d.o.o. ukinuo dozvole za rad, jer se mobilni uređaj za obradu otpada ne smatra onaj uređaj koji se koristi duže od 6 mjeseci na određenoj lokaciji te, u tom smislu, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom rok važenja dozvole ne može biti 5 godina. Spomenuta tvrtka trenutno ima dozvolu za rad mobilnog uređaja do 21. prosinca ove godine.

Usporedno s tim tvrtka Remondis Medison d.o.o. je predala zahtjev za prenamjenu prostora čime želi privremenu obradu medicinskog otpada prenamijeniti u stalni centar. Zbog toga je, a na zahtjev tvrtke Remondis Medison d.o.o, u tijeku postupak procjene utjecaja na okoliš za obradu opasnog i neopasnog medicinskog otpada parne sterilizacije na stacioniranoj lokaciji u Jastrebarskom. Javna rasprava u okviru navedenog postupka završila je 24. kolovoza 2018. godine. U skladu s odredbama Zakona o zaštiti okoliša, Ministarstvo je poručilo kako će razmotriti sve pristigle primjedbe zainteresirane javnosti, mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u koje su uključeni i predstavnici grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije, mišljenje nadležnih tijela te donijeti odluku o prihvatljivosti/neprihvatljivosti navedenog zahvata za okoliš.

-U okviru ovoga postupka bit će poštovano svako slovo zakona- rekao je ministar Ćorić naglasivši kako će u nadolazećem razdoblju Ministarstvo predložiti izmjene i dopune Zakona o održivom gospodarenju otpadom kojima bi se dodatno unaprijedile i poboljšale odredbe zakona kojima se regulira rad mobilnih postrojenja za gospodarenje otpadom.

-Grad Jastrebarsko protivi se uspostavi stalnog centra za obradu medicinskog otpada- rekao je gradonačelnik Novosel i dodao kako su svjesni smo da se ovaj slučaj mora riješiti u okviru zakonskih mogućnosti.

Objavljeno u Jastrebarsko

S ciljem zaštite interesa svih građana Grada Jastrebarskog, gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je ministra Zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da podrži stav Grada i građana Jastrebarskog da trgovačko društvo Remondis Medison d.o.o. ne dobije trajnu dozvolu za obradu opasnog i neopasnog medicinskog otpada postupkom parne sterilizacije u Jastrebarskom!

Tim povodom poslao mu je pismo, čiji sadržaj možete pročitati OVDJE.

Objavljeno u Jastrebarsko

U gradskoj vijećnici, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, održao je sinoć sastanak s predstavnicima tvrtke Remondis Medison d.o.o. na kojemu im je jasno poručio vlastiti stav, stav Grada i stav svojih sugrađana: „Centru za medicinski otpad nema mjesta u Jastrebarskom!“

Sastanku kojeg je sazvao gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, prisustvovali su: direktor tvrtke Remondis Medison d.o.o, Tom Vereecken, direktor financija, Dino Jurjević, te direktor operative, Denis Buhin. Sastanku su također nazočili i predstavnici Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Jastrebarskog, Irena Strmečki – Šlat i Marijan Meštrić, predsjednik Mjesnog odbora Cvetković, Ivan Bakšić, predstavnik Gradske četvrti Donja Jaska, Danijel Slavić te Zrinka Sertić, aktivistica.

-Apsolutno je neshvatljivo da tvrtka Remondis Medison na sve naše reakcije vezane uz gradnju centra za medicinski otpad samo šuti, bez ikakve reakcije i komunikacije prema javnosti, bez ikakvog stava i transparentnosti. Pozvao sam Vas zato na sastanak da Vam kažem kako povjerenja prema Vama nema, niti mojeg, a niti mojih sugrađana. Nije mi jasno zašto Vam netko uporno produžuje dozvole za privremeni rad, a što se tiče gradnje trajnog centra za medicinski otpad stav Grada Jastrebarsko je NE i tome se protivimo već nekoliko godina. Također, borit ćemo se i dalje i nećemo pristati da se takav centar „uvaljuje“ u naš grad- odlučno je poručio gradonačelnik Novosel te nastavio:

-Stav Grada je da ne damo podršku ovom vašem projektu, stav je to i drugih dionika u ovom procesu te ćemo sve pravne i proceduralne mogućnosti poduzeti da ne dobijete dozvolu za rad u Jastrebarskom!
U raspravu su se uključili i ostali sudionici sastanka koji su također podržali stav Gradonačelnika, istaknuvši pritom da takvom pogonu nikako nije mjesto na lokaciji koja se nalazi tik do prvih obiteljskih kuća, hotela, dvorišta i vrtova, a isti su pritom izrazili i zabrinutost te sumnju u postupak obrade medicinskog otpada, a koji se vrši u uređaju starijem više od 25 godina.

Predstavnici tvrtke Medison Remondis d.o.o. ovom su prilikom istaknuli da im je jasan stav građana, ali smatraju da je isti subjektivan. Također, ne vide razloge za zabrinutost jer, kako kažu, svoju djelatnost obavljaju sukladno propisanim zakonskim odredbama. Ističu negativne pokušaje komuniciranja s javnosti koja ih, prema njihovim riječima uvijek percipira kao problem, ali isto tako ističu da svatko smije doći u njihov pogon i pitati što ga zanima. Ovom prilikom istaknuli su, iako su svjesni da nisu poželjni u Jastrebarskom, da otpad moraju obrađivati kako sustav gospodarenje tom vrstom otpada ne bi trpio.

-Naše povjerenje nemate! Naša je poruka vrlo jasna: ako se mislite nastaviti baviti ovom djelatnošću, krenite odmah u potragu neke nove lokacije za gradnju centra za obradu medicinskog otpada- poručio je Novosel.

Objavljeno u Jastrebarsko

„Zajedno za zdravu i čišću Jasku“ - iz dan u dan sve više i više Jaskanaca poručuje NE centru obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom. Naime, nakon što je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, pozvao sugrađane da potpišu peticiju protiv obrade neopasnog i opasnog otpada u Jastrebarskom koju je pokrenula inicijativa građana, podršku su dali brojni sugrađani, članovi gradske četvrti Donja Jaska, kao i neke političke stranke s područja grada.

Tako u Zaključku Vijeća Gradske četvrti Donja Jaska s 4. sjednice, održane jučer stoji: „Gradska četvrt Donja Jaska protivi se obradi medicinskog otpada tvrtke Remondis Medison d.o.o. u Jastrebarskom i daje podršku inicijativi građana koja je pokrenula peticiju te gradonačelniku grada, Zvonimiru Novoselu, da štiti interese građana Jastrebarskog!“

Peticiju možete potpisati OVDJE, kao i na 15 lokacija u gradu.

Objavljeno u Jastrebarsko

U gradskoj vijećnici, gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel i predsjednik Uprave Županijskih cesta Zagrebačke županije, Jurica Krleža, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove nerazvrstane ceste NC 1102 Čabdin.

Grad Jastrebarsko kreće s realizacijom 2,1 milijuna kuna vrijednog EU projekta koji obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju dijela nove prometnice u jaskanskom naselju Čabdin, u ukupnoj dužini od 1 182 metra. Projekt ukupne vrijednosti veće od 2,1 milijun kuna prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, bit će sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“ u iznosu od 1.9 milijuna kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati iz proračuna Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

-Na rubu ovog naselja nalaze se najveći gospodarski subjekti u našoj gospodarskoj zoni, a ovo ulaganje ima za cilj povećati kvalitetu života mještana Čabdina. Ujedno, ovo je prva nerazvrstana cesta koja će se u cijelosti obnoviti europskim novcem- poručio je gradonačelnik Novosel te nastavio:

-Put do realizacije ove investicije trajao je čak tri godine. Osobno smatram da su procedure prespore, jer na ovaj način više od jedne prometnice u jednom mandatu ne možemo obnoviti!

U sklopu projekta rekonstrukcije kompletne prometnice kroz naselje Čabdin planirana je i izgradnja sto metara novog dijela prometnice s novom odvodnjom i javnom rasvjetom, te će naselje dobiti i novi izlaz/ulaz.

-Današnjim potpisivanjem Ugovora početak radova predviđen je krajem kolovoza, a radovi se planiraju završiti, sukladno Ugovoru, početkom siječnja sljedeće godine- poručio je predsjednik Uprave Županijskih cesta Zagrebačke županije, Jurica Krleža istaknuvši kako je ovo prvi posao koji se nakon šest godina izvodi na području Jastrebarskog, a nakon 5 godina i prvi posao koji obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju i izgradnju nove prometnice.

Ovom prilikom, u ime svojih mještana veliko zadovoljstvo realizacijom projekta izrazio je i predsjednik Mjesnog odbora Čabdin, Čedo Vukušić rekavši kako je za selo to najvažnija stvar.

Objavljeno u Jastrebarsko

S ciljem zaštite interesa i pružanja podrške svojim sugrađanima, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, održao je jučer sastanak s predstavnicima inicijative građana koja je pokrenula peticiju protiv obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom.

Naime, tvrtka Remondis Medison d.o.o. još od 2016. godine pokušava ishoditi dozvole kojom bi se postojeća garažno-poslovna građevina prenamijenila u građevinu za gospodarenje otpadom u Jastrebarskom, na adresi Većeslava Holjevca 20d. Međutim, u svibnju 2016. godine Grad Jastrebarsko odbio je zahtjev za izdavanje posebnih uvjeta za izradu glavnog projekta, a u srpnju ove godine odbio je zahtjev investitora Remondis Medison d.o.o. za izdavanje potvrde na glavni projekt za gore navedeni zahvat u prostoru. Nadalje, u lipnju ove godine Grad je dostavio i primjedbe na Studiju o utjecaju na okoliš obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada postupkom parne sterilizacije nositelja zahvata Remondis Medison d.o.o. Uz to, Grad Jastrebarsko je u ožujku ove godine prema prijavi od strane Gradske četvrti Donja Jaska tvrtku Remondis Medison d.o.o. prijavio inspekcijskoj službi Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

-Briga za zdravljem i očuvanje okoliša moraju biti na prvom mjestu i oko toga moramo biti svi složni! Iako Grad Jastrebarsko nije nadležan za izdavanje dozvola za gospodarenje otpadom i izdavanje građevinskih dozvola trgovačkom društvu Remondis Medison d.o.o, nastavit ću štititi interese svojih sugrađana. Pozivam sve Jaskance i Jaskanke da svojim potpisom podrže inicijativu građana koja je pokrenula peticiju protiv obrade neopasnog i opasnog otpada u Jastrebarskom, kako bi tako zajedničkim snagama pokušali izvršiti dodatni pritisak na nadležno Ministarstvo i na one koji odlučuju o sudbini nas i naše djece! Također, smatram da je izabran neprimjeren termin održavanja javne rasprave u vrijeme kad je većina građana na godišnjim odmorima. To budi sumnju u transparentnost procesa i onemogućava velikom broju građana upoznavanje s temom i davanja primjedbi!-poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, koji je potpisom peticije jasno izrekao svoj stav o ovoj temi.

Također, na održanom sastanku, gradonačelnik Zvonimir Novosel najavio je u narednom razdoblju niz sastanaka na ovu temu, kao i osnivanje posebnog savjetodavnog tijela u koje je pozvao i predstavnike građanske inicijative, a sve s ciljem kako bi Jaskanci bili u potpunosti upoznati s ovim slučajem.

Svi građani pisane primjedbe na Studiju o utjecaju na okoliš obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada postupkom parne sterilizacije u Jastrebarskom mogu do 24. kolovoza upisati u knjigu primjedbi na adresi dr. Franje Tuđmana 47, Jastrebarsko, I kat, ili poslati na adresu: Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb.

Ako i vi želite potpisati peticiju, to možete učiniti OVDJE.

Objavljeno u Jastrebarsko

S obzirom na to da su nakon provedenog postupka javne nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava ostala neutrošena sredstva u iznosu od oko 56 tisuća kuna, zajedničkim dogovorom gradonačelnika Zvonimira Novosela i ravnateljice Osnovne škole Ljubo Babić, Sanje Sertić, odlučeno je da se preostala sredstva utroše za nabavu likovnih mapa za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Podsjetimo, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, zaključio je 4. lipnja sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, i ravnateljicom Osnovne škole Ljubo Babić Sanjom Sertić, Sporazumom o sufinanciranju i provođenju postupka nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije za nadolazeću školsku godinu. Tako će sredstvima koja su osigurana u proračunima Zagrebačke županije u iznosu od 480 tisuća kuna i Grada Jastrebarskog u iznosu od 220 tisuća kuna biti nabavljeni svi obvezni udžbenici i radne bilježnice za učenike od prvog do četvrtog razreda (bez izborne nastave), te dio obveznih udžbenika i sve radne bilježnice za učenike od petog do osmog razreda.

Dogovorom gradonačelnika Novosela i ravnateljice Sertić, odlučeno je i da svi jaskanski učenici od 1. do 8. razreda dobiju besplatno i likovne mape, a s obzirom na neutrošena osigurana sredstva.

Objavljeno u Jastrebarsko
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti