fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Vršilnica u Novim Dvorima

Novoobnovljena Vršilnica u zaprešićkim Novim dvorima bila je odlična pozornica za proslavu 35 godina umjetničkog djelovanja. Tu čast i privilegiju imala je primadona Opere HNK u Zagrebu, sopranistica Mira Vlahović.

Kako to obično biva na proslavama, u gostima su joj bili sopranistica Ljerka Vladović i violinist Delio Malpera. Zajedno su održali svečani koncert koji je zaprešićku publiku tjerao da često zagrijava dlanove. Vršilnicom su se orile arije Pucinia, Dvoraka, Verdia…, a na kraju koncerta slavljenica je podijelila svečanu tortu s gostima, a među prvim čestitarima bio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Mira Vlahović je diplomirala 1982. Godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a debitirala 1981. godine u zagrebačkom HNK. Gostovala je diljem Hrvatske i u inozemstvu, a nastupa s najrenomiranijim orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a… Kao srednjoškolka bila je članica KUD-a Ilija Gregorić, danas KUD ban Josip Jelačić Zaprešić, a od svog grada dobila je Nagradu Grada 2000. godine. 

 

 

Objavljeno u Događanja

Puhački orkestar Zaprešić i ove godine priredio je tradicionalni koncert, Memorijal Stjepan Obrubić, u spomen na njihovog prvog kapelnika Stjepana Obrubića. Ove godine koncert je prvi put iz kino dvorane preselio u obnovljenu Vršilnicu u Novim dvorima. Prekrasnu glazbenu večer uveličali su gosti iz prijateljskog Grada Kaštela i njihova glazba HGD „Zrinski“ Donja Kaštela.

Dobrodošlicu dragim gostima, te čestitku domaćim sugrađanima u povodu Dana Grada Zaprešića, uputili su zamjenici gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević i Alan Labus.

Objavljeno u Zaprešić

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti