fbpx
01Portal - O-Ž

Ovih dana završili su radovi na izgradnji nogostupa u naseljima Obedišće Ježevsko i Rugvica, a uskoro bi nogostupe trebali dobiti Ježevo i Sop. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.790.000,00 kuna, a radove je obišao i načelnik Mato Čičak, koji nije krio zadovoljstvo što se i dalje ulaže u podizanje komunalnog standarda, kako bi se sva naselja ravnomjerno razvijala.

-To nam je jako bitno zbog naših osnovnoškolaca i djece na našoj općini, a s tom praksom nastavit ćemo i u buduće, jer to nama je sada jedan od glavnih prioriteta- kaže načelnik Mato Čičak, koji je obišao i Lovački dom i Ježevu kojim se koristi LD Strijelac 2000, gdje je asfaltiran cijeli plato, čime je cijeli kompleks poprimio još ljepši izgled.

Osim što se radi na uređenju nogostupa po naseljima, sve su intenzivniji i radovi na reciklažnom dvorištu, gdje su završili zemljani radovi. Dinamika radova je zadovoljavajuća, pa bi tako Rugvica u sljedećih nekoliko mjeseci trebala dobiti prvo reciklažno dvorište.

Ove godine Općina Rugvica odlučila je proračun kreirati zajedno sa svojim mještanima. Tim povodom održan je niz tribina, na kojima su mještani iznijeli svoje prijedloge, ali i probleme, koje je općinsko vodstvo već započelo rješavati. Prvi na popisu našao se problem vodovodne mreže na Savskoj cesti

-Riješili smo problem gospodina Rumenčića iz Oborovskih Novaka gdje smo produžili vodovodnu mrežu u Savskoj cesti. Nije prošlo niti desetak dana, a već smo riješili jednu stvar- kaže nam načelnik Mato Čičak te ističe kako će se kroz proračun pokušati riješiti što više zahtjeva i problema mještana.

-Naša je želja da taj proračun bude proračun svih mještana, a ne samo nas koji se bavimo politikom- poručio je Čičak.

Rješavanje zahtjeva iz Oborovskih Novaka, dokaz je toga smjera, a uostalom, Općina Rugvica dobitnik je i nagrade za transparentnost proračuna.

Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 08:49

Pisarovina je u proteklih 25 godina doživjela preporod Istaknuto

Napisao/la

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, uoči blagdana svetog Martina, njezina zaštitnika, Pisarovina je proslavila 25. godišnjicu osnutka.

-Sa zadovoljstvom mogu reći da je u proteklih 25 godina Pisarovina doživjela preporod! Nakon Domovinskog rata krenula je njezina ozbiljna obnova. Sagrađena je kompletna infrastruktura, prije svega vodovodna mreža, obnovljeni su društveni domovi i sakralni objekti, nerazvrstane ceste... Sve ono što je bilo u lošem stanju dobilo je novi sjaj- rekao je načelnik Pisarovine Tomo Kovačić.

Najznačajnijim infrastrukturnim projektima istaknuo je obilaznicu Pisarovine, sportsku dvoranu, dječji vrtić i posebno, 2005. otvorenu, Poduzetničku zonu

-Danas gotovo pola zaposlenog stanovništva radi na području naše općine- ustvrdio je Kovačić.

U Poduzetničkoj zoni, u dosad otvorenim pogonima, zaposleno je oko 420 radnika, iz Pisarovine i okolice, a trend zapošljavanja, kaže načelnik, raste. Kako bi na područje općine 'doveli' nove radnike, a prije svega mlade obitelji, Općina im, u skorijoj budućnost, namjerava besplatno ustupiti zemljište, s kompletno sagrađenom infrastrukturom, na kojemu će, prema modelu poticajne stanogradnje, moći graditi obiteljsku kuću. Zemljište će Općina, kaže Kovačić, dobiti od Ministarstva državne imovine, a o vlastitom će trošku sagraditi potrebnu infrastrukturu. Pretpostavka je da će biti prostora za gradnju dvadesetak obiteljskih kuća, na parcelama od 800 do tisuću četvornih metara.

-Naša budućnost je i brza državna cesta, od čvora Zdenčina na autocesti Rijeka-Zagreb, do Pisarovine. To je ono što 'guramo', što molimo, što pokušavamo ubrzati... U stalnom smo kontaktu s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama i nadamo se da će gradnja početi iduće godine- rekao je Kovačić.

Govoreći o poljoprivredi, naglasio je da se na prostoru ove općine, zbog dobrih klimatskih i pedoloških uvjeta, sve više sadi bobičasto voće, posebno borovnica. Danas je pod ovim voćem dvadesetak hektara poljoprivrednih površina.

-Već sada se vidi da je uzgoj bobičastog voća isplativiji od ratarske proizvodnje- rekao je načelnik, čija Općina budući razvoj temelji i na turizmu uz rijeku Kupu.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Skupštine Damir Mikuljan, koji je preuzeo i zahvalnicu Općine dodijeljenu Županiji za iznimno uspješnu dugogodišnju suradnju te financijsku podršku prilikom realizacije najznačajnijih projekata.

-Općina Pisarovina je 'dobro ispričana priča', posebno u odlučujućoj, presudnoj bitki za mlade koju sada vodimo. Županija je u općinskim programima prepoznala ono što ovome kraju donosi benefit, i u razvoj Općine dosad uložila oko 20 milijuna kuna- rekao je Mikuljan.

Nogometaši Posavca od domaće su se publike oprostili remijem protiv susjeda iz Turopolja. Tvrda i čvrsta utakmica završila je bez pogodaka, a podjela bodova složili su se svi i najrealniji je ishod susreta, u kojem su jedna i druga momčad imale svojih prilika, no mreže se nisu zatresle.

DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA, 11. KOLO
NK POSAVEC – NK TUROPOLJE 0:0
NK POSAVEC: M. Kučan, Zvonar, Slivak, Buzov (Kelin), A. Breščaković (Mihinica), Lucin, Dan. Kučan, Mirenić, T. Breščaković, M. Breščaković (Lacković), Dar. Kučan (Kovačić). TRENER: Mario Črljenec
NK TUROPOLJE: Kukor, Gavrilović, Blagušević, Filipović (Sremić), Bermanec, Zdunić, Sejfović, Kompes, Cvetnić (Sugnetić), Roginić, Belčić. TRENER: Mario Filipović

Rukometašice Rugvice sjajnom predstavom u derbi susretu 3. HRL Središte svladala su sinoć na domaćem parketu do tog trenutka vodeću ekipu prvenstva, Sisak, čije su igračice u Rugvicu došle kao vodeći sastav. No, protiv raspoložene domaće ekipe nisu imale izgleda. Krajnjih 31:27 ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu, jer domaće su igračice mogle i uvjerljive slaviti.

Osim početnog minimalnog zaostatka, ostatak susreta prednost je bila na strani Rugvičanki, koje su konstantno povećavale svoju prednost. U prvom dijelu domaće su igračice najviše imale +6, dok je u drugih trideset minuta ta prednost narasla i na +9 (24:15, 25:16). S bodovima u mislima uslijedilo je malo opuštanje, koje nije imalo većih posljedica, jer bodovi su ostali u Rugvici, koja je ovom pobjedom preuzela vrh ligaškog poretka.

-Dobra utakmica u kojoj smo kontrolirali rezultat cijelo vrijeme. Cure su se malo prerano opustile, pa je bilo malo i gusto. Sve u svemu jako sam zadovoljna, jer ponovno smo prve- rekla je domaće trenerica Andrea Mikulić.

Ponajbolja u domaćim redovima bila je nezadrživa Sandra Remenar koja je susret završila s devet zgoditaka, a svoj dana imala je i vratarka Sanja Sikra, koja je svojim obranama izludila protivničke igračice.

3. HRL SREDIŠTE, 7. KOLO
ŽRK RUGVICA – ŽRK SISAK 31:27 (17:12)
ŽRK RUGVICA: Sikra, Jurić 1, Budim 2, Remenar 9, Vincek 4, M. Ceren 1, Kovačević 4, Ivanda 4, N. Ceren, Hlupić, Kampić 1, Jakšić 5, Krznar, Tolić. TRENERICA: Andrea Mikulić
ŽRK SISAK: Kardaš, Ančić 1, Potkonjak, Maričević 2, Čavrak 4, Boltužić, Dobrić, Knežević 5, Nišević 7, Repustić 4, Karagić, Nišević 4, Đurić, Hrnčić, Gućanac. TRENER: Mato Vujnović

Nedjelja, 11 Studeni 2018 07:53

Martinje u Pušći: "Trilikum" krstio mošt u vino

Napisao/la

Udruga vinara i vinogradara "Trilikum" organizirala je tradicionalno krštenje mošta i proslavila blagdan Martinja kojim se zaključuje vinogradarska godina započeta obilježavanjem blagdana sv. Vinka. Kako zaprešićki vinogradari i vinari nemaju svoj prostor, ove godine ugostili su ih lovci u pušćanskom lovačkom domu.

-Ovom manifestacijom završili smo sezonu i mošt postaje vino. Sad podrumari imaju ruke pune posla kako bi vino ostalo zdravo i ispravno tijekom godine- rekao je predsjednik Udruge "Trilikum" Stjepan Đurinski.

Nakon cjelogodišnjeg rada u vinogradu, stiglo je vrijeme i da se kušaju prve kaplje ovogodišnjeg vina. Višestoljetna tradicija krštenja mošta započela je obećanjem kojeg su biskupu dali kum i kuma, obvezujući se da će paziti svoje kumče kako bi bilo dobro vino. Nakon toga, uslijedio je blagoslov kojim je biskup mošt prekrstio u vino, a veselo druženje uz mlado vino, gastronomske specijalitete i glazbeni program, potrajalo je do dugo u noć.

Prošle godine započeli su radovi na uređenju Trga dr. Franje Tuđmana, koji bi uskoro trebao postati centrom svih općinskih događanja. Neka događanja na trgu na kojem su započeli radovi druge faze uređenja, već su održana.

Gradilište oko općinske zgrade koja je također u potpunosti rekonstruirana trenutno je jedno od većih općinskih gradilišta, na kojem bi svi radovi bude li sve išlo prema planu trebali biti gotovo do sredine prosinca. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna kuna

-Završetkom radova na trgu dobit ćemo jedno kompletno zdanje. No, tu nećemo stati, jer kao što ej svima poznato izmičemo nogometno igralište na novu lokaciju, gdje radimo jedan veliki sportski kompleks. Sadašnje igralište planiramo proširiti za nove projekte i nove sadržaje oko općinske zgrade, jer naša je želja da imamo reprezntativan centar kojim će se moći ponositi svi Rugvičani- kazao je prilikom obilaska radova načelnik Mato Čičak.

Kao i lani kada je u Rugvici održan doček nove godine, isti se planira i za ovu godinu, u koju bi Rugvičani trebali ući s novog trga, koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika.

Četvrtak, 08 Studeni 2018 16:58

FOTO: Rugvička zimska služba spremna za zimu

Napisao

Uz nazočnost načelnika općine Matu Čička te načelnika Policijske postaje Dugo Selo Igora Hrečuka danas je održana smotra zimske službe za Općinu Rugvicu. Poslove će i ove godine obavljati djelatnici Ćibo prometa i Kajba prometa, a svi okupljeni nadaju se kako neće imati previše posla sa snježnim padalinama.

-Kao što ste i sami vidjeli svi su strojevi spremni. Mi se nadamo kako neće biti previše snijega, no ako ga i bude naše su ekipe uigrane tako da problema sigurno neće biti- istaknuo je tom prilikom načelnik Mato Čičak. 

 

 

 

 

Ovogodišnji zimski kup DVD-a Rugvica, peti po redu privukao je u Rugvicu najveći broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja, njih 36, od kako se ovo natjecanje održava. Dokaz je to, kako se ovo natjecanje svrstalo među značajna natjecanja na vatrogasnom kalendaru.

-Zadovoljni smo odazivom ekipa, jer rastemo iz godine u godinu. Ove godine odazvali su nam se vatrogasci iz Ladimirevaca na čemu im se zahvaljujem, jer su potegnuli veliki put. Velika zahvala Općini, Vatrogasnoj zajednici te tvrtki Kayle protekcion iz Križevaca koji su osigurali pehare za natjecanje- kazao je zapovjednik DVD- Rugvica Mario Popović, koji je rukovodio cijelim natjecanjem.

Na ovogodišnjem kupu natjecalo se u šest kategorija, a po prvi puta održano je i natjecanje za odjeljenja mladeži i njihovo umijeće spajanja malog usisa, a održano je i natjecanje u silver kategoriji. gdje su se funkcije u vježbi izvlačile prije izlaska na stazu.

REZULTATI
MUŠKI A: 1. DVD Andrilovec, 2. DVD Bešlinec, 3. DVD Bedekovčina
ŽENE A: DVD Ribnica, 2. DVD Hrašće, 3. DVD Buševec
SILVER KUP MUŠKI: 1. DVD Hrelić, 2. DVD Granešina, 3. Vatrogasni suci
SILVER KUP ŽENE: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Hrašće, 3. DVD Šćepanje
MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Granešina, 3. DVD Staro Čiče
MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Ribnica, 2. DVD Granešina, 3. DVD Ladimirevci

Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 12:37

Kupa preokretom do pobjede protiv Gaja

Napisao

Nakon visok vaterpolskog poraza od 9:4 u prošlom kolu u Novoj Kapeli od Croatije, nogometaši Kupe jučer su ugostili momčad Gaja. Tri boda nakon velike borbe ipak su ostala u Pokupskom nakon pobjede od 4:3 do koje su domaći igrači došli preokretom u posljednjih petnaestak minuta.

Nakon što su igrači Gaja lovili zaostatak od 1:0 i 2:1 u 73. minuti poveli su s 3:2, no u samo jednoj minuti Kupa preko Josipa Brajkovića i Ivana Jerkovića vraćaju prednost svoju stranu, koju gosti do kraja susreta nisu uspjeli ugroziti.

DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA- ISTOK, 11. KOLO
NK KUPA – NK GAJ 4:3 (1:1)
STRIJELCI: 1:0 Brajković (14), 1:1 B. Čerkez (32), 2:1 Grahovac 858), 2:2 Kuten (65), 2:3 Jankovec (73), 3:3 Brajković (75), 4:3 Jerković (76)
NK KUPA: Kušević, Mlinarić, Markuz, Godinić (od 72. Jerković), M. Brajković, Srbić, Kuzmić, Grahovac, Vranešić, J. Brajković, Poturica. TRENER: Josip Kraljević
NK GAJ: Borić, Benko, Jaković, Gerin (od 55. Jankovec), Horvat, Tomić, Ljeljak, S. Čerkez (od 55. Subić), B. Čerkez, Šurmin (od 55. Kuten). TRENER: Tomislav Biškupec

Stranica 1 od 17

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti