fbpx

Petak, 09 Studeni 2018 09:45

Suradnjom stručnjaka i poljoprivrednika do boljih rezultata

Napisao/la Redakcija
Suradnjom stručnjaka i poljoprivrednika do boljih rezultata Zagrebačka županija

-Čak 61 posto studenata Agronomskog fakulteta u Zagrebu dolazi s područja Zagrebačke županije i Zagreba- tim je riječima dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić započeo radni sastanak u Zagrebačkoj županiji kojeg je s ciljem pripreme i provedbe projekata razvoja poljoprivrede, sela i ruralnih prostora organizirao županijski odjel za poljoprivredu.

Sastanku su se odazvale proizvođačke organizacije, županijski savezi udruga, zadruge, poljoprivrednici, LAG-ovi, predstavnik Distributivnog centra za voće i povrće, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, predstavnici ruralnih općina i brojni drugi. O projektima i mjerama koje županija provodi u području poljoprivrede govorio je resorni pročelnik Josip Kraljičković, istaknuvši važnost povezivanja znanstvene zajednice, poljoprivrednika te lokalne i regionalne samouprave po pitanju realizacije projekata u poljoprivredi.

Predstavnici fakulteta izložili su potencijalnu suradnju sa županijom na više razina u području poljoprivrede – od analitike prirodnih resursa, preko tehnološke razine i socioekonomske situacije do strateških ciljeva. Razgovaralo se o niz tema, a naglasak je bio na agroekološkim projektima, animalnoj proizvodnji, održivom razvoju voćarske proizvodnje, vinogradarstvu te bioplinskoj proizvodnji.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti