Zagrebu Zlatni krug za izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva

Tradicionalna svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb održana je danas u Matici hrvatskih obrtnika, 24. godinu zaredom. Svečanosti je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, prisustvovala zamjenica Olivera Majić, kojoj je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić uručio priznanje Zlatni krug, za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

-Ovo je dan naših zagrebački obrtnika, a naglasila bih u prvom redu odnos Grada i obrtnika koji je optimalan. Grad je namijenio obrtnicima i poduzetnicima 55 milijuna kuna u 2019., a do sada je dodijelio preko 7 500 bespovratnih potpora u vrijednosti od preko 100 milijuna kuna. Navedenim mjerama želimo očuvati brojne obrtničke radionice a time i brojna radna mjesta, te smo posebno ponosni na podatak o porastu broja obrtnika za preko 1600, a to je zaista respektabilan podatak- rekla je zamjenica Majić.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić svečanost je iskoristio kako bi najavio karticu pogodnosti.

-Nastala je u suradnji s našim partnerom AKD-om koja će identifikacijom obrtnika olakšati određivanje kupovine materijala, te će za dvadesetak dana stići na 20 tisuća adresa obrtnika- rekao je Šabić.

Kao i svake godine, uglednim i uspješnim obrtnicima, institucijama i poslovnim partnerima dodijeljene su nagrade i priznanja za postignute uspjehe te za potporu obrtništvu (Zlatna statua, Zlatne plakete, Zlatni krug, Priznanje Žena obrtnica, Posebno priznanje, Zlatna i Srebrna diploma, zatim Priznanje Najstariji obrt, Priznanje Obrtnik – branitelj i Priznanje Mladi obrtnik/Mlada obrtnica).

Ovom prilikom, potpisana je i Povelja prijateljstva i suradnje između Obrtničke komore Zagreb i Območno obrtnom Podjetniškom zbornicom Krško.