ZAVRŠILA JOŠ JEDNA AKCIJA „ZBOGOM ORUŽJE“ – Oružja u domovima je sve manje

Od 1. do 24. travnja trajala je akcija u kojoj su građani stručnjacima Policijske uprave zagrebačke mogli predati oružje, municiju i eksplozive tvari koje će biti uništene bez opasnosti za građane i imovinu

Od 1. do 24. travnja trajala je akcija u kojoj su građani stručnjacima Policijske uprave zagrebačke mogli predati oružje, municiju i eksplozive tvari koje će biti uništene bez opasnosti za građane i imovinu. Akciju je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata „91 Otok Ivanić“, u suradnji s Policijskom postajom Ivanić Grad, pod pokroviteljstvom Ivanić Grada.

U tih 20-ak dana građani su dragovoljno predali razno oružje (ručne bombe, razno streljivo, štapine i upaljače, jednu automatsku pušku…). Svake godine provođenja akcije prikupi se manje oružja, streljiva i drugih eksplozivnih predmeta u odnosu na prethodnu godinu, što je dobro, jer pokazuje da se smanjuje njihova količina pohranjena u domovima sugrađana.

Preventivna akcija „Zbogom oružje“ provodi se kako bi građani mogli dragovoljno predati oružje, dozvoljeno i zabranjeno i to bez sankcija, te tako, svoj, ali i život svojih bližnjih učiniti sigurnijim.