Završili Dani Jablanovca

Proslavom Dana mjesta, završili su ovogodišnji Dani Jablanovca

Dan Jablanovca započeo je svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Jablanovec na kojoj je predsjednik Marko Maurović podsjetio na brojne aktivnosti koje su se u Jablanovcu odvijale tijekom gotovo pet godina postojećeg mandata. Iako želje i mogućnosti često nisu bile usuglašene, ne može se biti nezadovoljan.

Posebno kad se zna da su neki važni projekti za Jablanovec dovedeni praktično do kraja, odnosno, pred sam početak realizacije poput energetske obnove postojećeg društvenog doma, ili pak priprema dokumentacije za nove društvene prostore u kojima bi trebao raditi i dječji vrtić.

-Znam da je u proteklom mandatu bilo mnogo kritika na račun grada i mene, ali u Jablanovcu je rađeno mnogo. I ovih dana se radi na cesti od West Gatea do Jablanovca, čiste se odvodni kanali, uređena je škola… Predstoje nam i najveći projekti poput kanalizacije koja će Jablanovec ponovno raskopati i znam da će biti ponovno kritika, ali radovi se moraju odraditi i ne mogu biti gotovi preko noći- rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je sa suradnicima nazočio sjednici i nakon toga svetoj misi u jablanovečkoj Kapeli sv. Ivana Krstitelja. 

Ovime su završeni Dani Jablanovca čije obilježavanje je započelo još prije 14 dana smotrom folklora i narodnim veseljem u organizaciji KUD-a Jablanovec.