ŽiS oduševio još jednom

Nastupom Satiričkog kazališta Kerempuh završio je u ovacijama šesti po redu festival „Život i smijeh“

Nastupom Satiričkog kazališta Kerempuh završio je u ovacijama šesti po redu festival „Život i smijeh“. U dva tjedna, publika je punila dvoranu Doma kulture Jastrebarsko svake večeri, i iznova se vraćala po novu porciju izvrsnih predstava koje je organiziralo Gradsko kazalište Jastrebarsko.

Osim u ulozi organizatora, jaskanski su se kazalištarci vratili korijenima i za svoju vjernu publiku odigrali čak dvije nove predstave. Tako je kazališna mladež i budućnost odigrala predstavu „I neka vam loptice uvijek budu naklonjene“, dok su seniori u dva navrata tijekom trajanja festivala odigrali novi hit „Balkanski špijun“. Dva je tjedna Jaska disala sa festivalom, o predstavama se razgovaralo na kavama, u redovima supermarketa, na autobusnim stanicama. Karta više tražila se na sve strane, a Jaska se zaplavila promotivnim majicama, reklamama na rasvjetnim stupovima i balonima koji su posebno veselili naše najmlađe sugrađane.

Izvrstan odjek imale su i gostujuće predstave, uvijek odličan Teatar Exit, djeci omiljeni Laboratorij zabave, već udomaćeni Teatar Kerekesh i kazalište starog šarma – Satiričko kazalište Kerempuh. Smijeh koji je odzvanjao dvoranom Doma kulture, ujedinio je sve prisutne u dobrom raspoloženju i duhu zajedništva.

-Upravo taj optimizam i moć svih nas kad se ujedinimo u jednoj nakani, omogućit će i ove jeseni stipendiranje novih četvero jaskanskih srednjoškolaca. Naime, ukupno će 23.220,00 kuna uprihodovanih od prodanih ulaznica biti preusmjereno u fond za stipendiranje učenika našeg kazališta- ponosno poručuju organizatori.

Svega toga ne bi bilo bez šačice entuzijasta, koji već godinama žrtvuju svoje slobodno vrijeme i obiteljski život, kako bi Gradsko kazalište Jastrebarsko uspješno provodilo svoje projekte, na dobrobit zajednice.