Pogledajte letak

Zlatku Lasanu Nagrada za životno djelo

Uz Nagradu za životno djelo, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada dodijelit će se i Godišnje nagrade te Zahvalnice

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, vijećnici su nakon burnog aktualnog sata, za vrijeme kojega je sjednicu napustio gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić, donijeli odluke o dobitnicima ovogodišnjih Javnih priznanja.

Ono najviše, za životno djelo primit će istaknuti sportski djelatnik Zlatko Lasan, koji je u sportskom životu Dugog Sela prisutan više od 50 godina. Uz Zlatka Lasana, Godišnje nagrade primit će; tvrtka Anka Chocolate, tvrtka Marjan voće, HRT-Šarić, Mario Kociper te Marina Perković. Zahvalnice će biti uručene DVD-u Ostrna, DVD-u Leprovica, Krešimiru Šantiću, Antoniju Mateku, Kyokushin karate klubu Dugo Selo, Nogometnom klubu Ostrna, te Kuglačkom klubu Dugo Selo 1934.

Laureatima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati povodom Dana grada, u ponedjeljak, 11. studenoga.

Uz odluku o ovogodišnjim laureatima, vijećnici su također donijeli i odluku o tome, kako će iznos paušalnog poreza za smještajne kapacitete privatnih iznajmljivača iznositi 150 kuna.

Na ovaj se način želi ohrabriti privatne iznajmljivače da legaliziraju svoje poslovanje i posluju sukladno zakonskim odredbama.