Posjeti spar.hr

Županijske ceste bogatije za četiri nova radna stroja

Ove godine u nabavu novih strojeva Županijske ceste namjeravaju uložiti oko 9 milijuna kuna

Županijske ceste Zagrebačke županije nabavile su četiri nova radna stroja ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Riječ je o traktorima s priključkom za košnju, koje je djelatnicima Županijskih cesta uručio župan Stjepan Kožić.

-Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Mislim da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego na kvalitetan način ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta- poručio je župan Kožić i nadodao kako Županijske ceste osim u opremu, ulaže i u svoje zaposlenike, kojima je nedavno povećana plaća.

Županijske ceste, naime, održavaju gotovo 2,5 kilometara javnih prometnica, a osim Zagrebačke, zadužene su i za ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

-Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata trave. Novonabavljeni strojevi, s prednjim malčerom, smanjit će i fizički rad prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu- objasnio je direktor Županijskih cesta Jurica Krleža najavivši kako, sukladno investicijskom planu, namjeravaju ove godine uložiti oko 9 milijuna kuna u nabavu novih strojeva.